De groep van Go-Ahead Kampen op het strand van Torremolinos.
De groep van Go-Ahead Kampen op het strand van Torremolinos. Foto: Aangeleverd

Go-Ahead Kampen en KHC genieten in Spanje

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen en KHC kijken terug op een geslaagd trainingskamp. Go-Ahead ging naar Torremolinos, terwijl KHC in Benidorm verbleef. Beide clubs kijken tevreden terug, ondanks het feit dat enkele spelers van beide clubs nu in isolatie zitten vanwege corona. Voor Go-Ahead is de zware blessure die Rob ter Horst heeft opgelopen wel een fikse domper. 

Gert van Duinen van Go-Ahead praat enthousiast over de trip naar Spanje. “Het was een geweldig trainingskamp. Het weer was fantastisch, zo’n 21 graden. Dan krijg je een heel andere sfeer”, aldus de hoofdtrainer, die daarna direct uitkomt bij Rob ter Horst. Op een matig veld in Spanje liep hij een kruisbandblessure op. “Dat was een behoorlijke domper.” En daar bleef het niet bij. Go-Ahead speelde zaterdag tegen NIVO Sparta. Sven Hellendoorn viel uit. “Zijn schouder schoot weer uit de kom.” Go-Ahead verloor het duel. “In de eerste helft speelden we goed. Daarna ging het minder. We ging met een 0-1 achterstand rusten en verloren uiteindelijk met 1-4. Geflatteerd.”

Op zondag bezocht Go-Ahead een wedstrijd van Malaga, dat tegenwoordig acteert op het tweede Spaanse niveau. “Dat was hartstikke leuk. We zaten dichtbij de harde kern. Op maandag waren er geen activiteiten. ’s Avonds gingen we terug naar Nederland.” Thuis bleek dat corona bij Go-Ahead had toegeslagen. “Iedereen had negatief getest, maar bij terugkomst bleek toch een aantal mensen besmet.” Ondanks de coronabesmettingen spreekt Van Duinen van een geslaagd trainingskamp. “Het is een goed weekend geweest voor het team. Degenen die positief hebben getest, hebben geen klachten. Niemand heeft er last van, het trainingskamp heeft ons veel opgeleverd.”

KHC

KHC genoot in Benidorm. “We hebben een prachtig trainingskamp achter de rug. We hebben twee keer kunnen trainen en op het strand hebben we ons vermaakt met voetvolley. Het was prachtig weer. Dit trainingskamp had meer te maken met teambuilding en het was zeer geslaagd. Je leert elkaar op een andere manier kennen”, aldus hoofdtrainer Kenan Durmusoglu van KHC. Uiteraard kwam het goed uit dat er in Spanje op een normale manier kon worden getraind. In Nederland waren er nog beperkingen. “We hebben lekker kunnen trainen. We waren met 22 man en konden zo lekker een partijvorm doen. Gelukkig kunnen we in Nederland nu ook weer normaal trainen. Daar zijn we heel content mee”, aldus Durmusoglu, die hoopt dat er snel weer oefenduels mogen worden gespeeld. “Ik ben benieuwd wanneer we echt weer kunnen starten, maar we hebben wel genoeg voorbereidingstijd nodig.” Evenals bij Go-Ahead zijn ook enkele spelers van KHC na thuiskomst positief getest op corona. “Je bent met elkaar. Dan ontkom je er niet aan”, aldus de KHC-trainer.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57