Afbeelding
Foto: Tennekes

IJVV begint met ruime zege op hekkensluiter

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag met succes de draad weer opgepakt in de competitie. Op Sportpark Den Uithoek wonnen de IJsselmuidenaren met 5-1.

Toch was geen gemakkelijke middag voor IJVV. “We hebben een lastige tijd achter de rug. Je traint door en wacht dat je weer kunt beginnen. En ineens vallen er twee wedstrijden uit. We moesten even op gang komen. Je merkt dat het juiste ritme er nog niet is. Er gaan dingen fouten die normaal gesproken niet fout gaan, maar toch was dit een lekkere frisse start”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

IJVV kwam in de 15e minuut op voorsprong. Luc Kalter verrichtte belangrijk voorwerk door de bal goed terug te leggen. Jonathan van Marle schoot vervolgens beheerst raak. In de 28ste minuut waren de rollen omgedraaid. Van Marle stuurde Kalter weg. Die snelde de keeper voorbij en schoot raak. Kalter was daarna nog dicht bij de 3-0, maar de goalie bracht redding.

In de 52ste minuut kwam Be Quick Zutphen terug vanuit het niets. Keeper Albert-Jan Meuleman had geen vat op een vrije trap van de bezoekers. Uiteindelijk stelde IJVV orde op zaken. In de 69ste minuut zorgde Tim Roeland voor 3-1. Hij kopte raak uit een voorzet van Luc Kalter. In de slotfase liep de score nog hoger op. Jonathan van Marle kopte de 4-1 binnen uit een prima voorzet van Martijn de Kleine. Invaller Julian Hellendoorn zorgde voor een passend slotakkoord door de 5-1 aan te tekenen.

IJVV moet de komende weken flink aan de bak. Op de dinsdagen 8 en 15 maart speelt de ploeg de inhaalduels tegen respectievelijk Be Quick ’28 en Vroomshoopse Boys. Diender: “We hadden de beste seizoenstart bij IJVV in de laatste twintig jaar. We willen straks heel graag weer tweede staan. Dan moeten we de komende drie wedstrijden, dinsdag, zaterdag en dinsdag, winnen. Dan sta je weer op een tweede plek. We hebben een druk programma. Ik ben benieuwd of de jongens het volhouden. De breedte van de selectie wordt dit seizoen heel belangrijk. Of onze selectie breed genoeg is? Ik denk het wel.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29