Afbeelding
Foto Tennekes

Go-Ahead Kampen zakt steeds verder af

Sport


KAMPEN - Go-Ahead Kampen zakt steeds verder naar beneden in de eerste klasse D. Zaterdag werd met 3-4 verloren van SVI. Het was de zesde nederlaag op rij, waardoor Go-Ahead nu terug te vinden is op de elfde plek. Go-Ahead-trainer Gert van Duinen was zeer teleurgesteld over het optreden van zijn ploeg voor de pauze. “Zo’n vertoning in de eerst helft daar moet je je voor schamen.”

Go-Ahead was in de eerste helft totaal niet bij de les. De ploeg liet zich aftroeven door SVI, dat uitliep naar een voor Go-Ahead ontluisterende 0-4 voorsprong. “Vorige week hebben we goed gespeeld. Dan verwacht je dat je dat door kunt trekken. Maar we lieten ons de kaas van het brood eten. We kwamen niet in de duels en wonnen geen tweede ballen. In de rust waren we allemaal vol ongeloof. Hoe kun je je zo laten piepelen?”, aldus Van Duinen.

Go-Ahead ging in de tweede helft alles of niets spelen. “We hebben afgesproken om één tegen één te spelen. ‘Zorg maar dat je je duels wint’, heb ik gezegd. Dat pakte goed uit. Toen konden we het wel.”

Go-Ahead kwam terug tot 3-4. Bram van Enk maakte de 1-4. Daarna werd Jordy Halfwerk van SVI weggestuurd in de 77ste minuut. Een minuut later scoorde Nico Veldman de 2-4. De 3-4 van Nick van der Kooi viel vlak voor tijd en kwam te laat. 

“Als we iets scherper waren geweest in de afronding, hadden we deze wedstrijd ook nog gewonnen, maar het mocht niet zo zijn. Na zo’n slechte eerste helft was dat ook niet terecht geweest”, aldus Van Duinen.

Afbeelding

Gerard Meijeringh