IJVV gaat ten onder in fysiek geweld in Vroomshoop

VROOMSHOOP - IJVV heeft dinsdagavond dure punten verspeeld bij Vroomshoopse Boys. Afgelopen zaterdag slaagden de IJsselmuidenaren er nog in om bij een fysieke tegenstander (De Esch) een zege te behalen. Dinsdagavond lukte dat niet. IJVV kwam niet aan voetballen toe en ging kopje onder in het fysieke geweld van Vroomshoopse Boys (1-0).

IJVV-trainer Emiel Diender was na afloop boos op de arbiter. Bij het enige doelpunt op de dinsdagavond vervulde de scheidsrechter een cruciale rol. Bij het doelpunt van Vroomshoopse Boys van Levi Aitink vlagde de assistent-scheidsrechter van IJVV voor buitenspel. De arbiter liet hem staan en had ook geen behoefte om naar hem toe te gaan. Wat restte voor IJVV was de bal opnieuw in het spel te brengen via een aftrap. Tot frustratie van Emiel Diender, die hevig protesteerde en op de bon ging (gele kaart). Feit was wel dat Vroomshoop de doeltreffende counter veel te gemakkelijk kon plaatsen via de rechterkant. De bal werd voorgebracht en Aitink tikte binnen.

IJVV beleefde een zware avond. Vroomshoopse Boys klapte er vreselijk op. Dat leidde tot veel onderbrekingen. Eigenlijk zat IJVV geen moment goed in de wedstrijd. De beste voetballers op het veld liepen bij IJVV, maar de IJsselmuidenaren kwamen niet aan voetballen toe. Toch had de wedstrijd heel anders kunnen verlopen als Jonathan van Marle in het begin had toegeslagen. Na een goede voorzet van Luc Kalter kreeg hij een goede kopkans, maar de spits kopte over. Het was een goede start van IJVV, maar de ploeg kon dat niet doortrekken. In de 8ste minuut moest IJVV-goalie Albert-Jan Meuleman redding brengen op een schot van Jos Hutten. Vervolgens wist Jamal Arouch een gevaarlijke rebound te voorkomen door de bal weg te trappen.

Het was een voorteken wat IJVV te wachten stond. De thuisploeg toonde 120 procent inzet, klapte erop en trapte de bal lukraak naar voren. Eigenlijk was het niet om aan te zien, maar effectief was het wel. IJVV had geen moment controle over de wedstrijd. Vroomshoopse Boys was verschillende keren dreigend met schoten. Vlak voor rust kwam IJVV goed weg bij een corner.

Na rust kreeg IJVV wat meer vat op het spel van Vroomshoopse Boys. Na een goede aanval kon Van Marle de bal niet binnen tikken. Het was de beste fase van IJVV, maar in deze periode liep IJVV ook tegen de enige tegentreffer aan. Deze tik kwam hard aan bij de bezoekers. Pas in de slotfase kon IJVV zich wat oprichten. Nadat Vroomshoopse Boys een grote kans liet liggen, zette IJVV in de laatste tien minuten aan. Wederom was Jonathan van Marle gevaarlijk, maar ook nu was zijn inzet niet doeltreffend deze avond. Zijn kopbal ging naast.

Een nederlaag bleek onafwendbaar. IJVV blijft vierde, maar de ploeg verzuimde om in te lopen op de nummer drie Be Quick ’28. De Zwolse ploeg heeft zes punten meer, een behoorlijke kloof.