Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Gedisciplineerd spelend IJVV slaat toe in Oldenzaal

· leestijd 1 minuut Sport


OLDENZAAL - IJVV heeft zaterdag een belangrijke zege behaald. Na de nederlaag bij Be Quick ’28 afgelopen dinsdag kon de ploeg van trainer Emiel Diender zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Dat gebeurde ook niet. Een gedisciplineerd spelend IJVV won met 0-2 bij De Esch.

Diender had in Oldenzaal al snel het gevoel dat het wel zou komen met IJVV deze middag. “Mourinho vertelde deze week dat hij als coach van Manchester in de finale van Ajax tegen Manchester United al na tien minuten dat hij zou winnen van Ajax. Dat gevoel had ik vandaag ook. Ik heb de spelers gevraagd om volwassen te spelen en degelijk te zijn. Dat deden ze fantastisch”, aldus Diender.

IJVV kende een prima start. Al in de 3e minuut kwam de ploeg op voorsprong via Luc Kalter. Hij trok naar binnen en schoot de bal in het kruis. “Daarna hadden we de tegenstander in de tang. Ik wist dat we de voorsprong niet meer weg zouden geven.”
IJVV liet De Esch komen en hield het goed dicht achterin. “We hebben de kat uit de boom gekeken. We hebben als een blok verdedigd en op de juiste momenten aangevallen. Het veld was moeilijk bespeelbaar. Daar viel niet normaal op te spelen. Daar zijn we fantastisch mee omgegaan.”

De Esch probeerde met lange ballen wat te forceren, maar IJVV was niet onder de indruk. In de 80ste minuut moest de thuisploeg met tien man verder na een overtreding op de doorgebroken Luc Kalter. “Ik vond het wat zwaar, maar toen moesten zij komen met tien man en gaven ze nog meer ruimte weg”, aldus Diender. Vlak voor tijd profiteerde IJVV en gooide invaller Jorian Wellenberg de wedstrijd in het slot. In de counter kwam hij in een 1-tegen-1-situatie terecht en schoot hij de bal diagonaal in de lange hoek.

“Dit is de eerste keer dat we op voorsprong kwamen en vervolgens de nul hebben gehouden. We staan vierde en daar willen we staan. Ik hoop dat we dit dinsdag tegen Vroomshoopse Boys kunnen doortrekken. Dat is net zo’n soort ploeg als De Esch met veel power en opportunistisch voetbal.”

Gerard Meijeringh