IJVV put vertrouwen uit punt tegen Unicum

IJSSELMUIDEN - Een punt tegen Unicum Lelystad. Op voorhand was IJVV-trainer Emiel Diender er blij mee geweest. Als zijn elftal in de eerste helft meer rendement had gehaald uit de counters had het echter vaker kunnen scoren dan alleen de 1-0 en wellicht verrassend de eerste zege van het seizoen binnengehaald. Nu mochten de IJsselmuider voetballers blij zijn dat een na rust veel sterker Unicum niet verder kwam dan de gelijkmaker: 1-1.

Jonathan van Marle bracht IJVV al in de 7e minuut op voorsprong. Een vroege treffer die IJVV in de positie bracht waarin het graag verkeert: De druk bij de tegenstander neerleggen en profiteren van de ruimte. Die ruimte kregen de IJsselmuidenaren zeker. Diender: Unicum speelde heel aanvallend.  Wij slaagden erin met ballen achter hun verdediging om voor veel gevaar te zorgen. Met name Tim Roeland kreeg kansen.¨ Zo was er een situatie waarbij een doorgebroken Roeland net iets te ver naar de zijkant werd gedwongen en zijn inzet voorlangs ging.

Zoals viel te verwachten voerde Unicum na rust de druk verder op. Helemaal na de 1-1 van Yordi Teijsse werd het eenrichtingsverkeer. Diender: ¨Wij konden niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat had ook te maken met de kwaliteit van de tegenstander, met spelers die uit het profvoetbal komen.¨ Ondanks dat IJVV er niet meer echt aan te pas kwam, bleef de ploeg verdedigend goed overeind. Diender: ¨Ook in de tweede helft hebben we weinig weggegeven. Over de hele wedstrijd gezien waren er aanknopingspunten waarmee we verder kunnen.¨