IJVV komt onfortuinlijk begin niet te boven

OOSTERWOLDE - IJVV is zaterdag een onfortuinlijk begin in de uitwedstrijd tegen VSCO ´61 niet te boven gekomen. De 2-0 die na 23 minuten op het scorebord stond, werd de voetbalploeg van trainer Emiel Diender fataal. Dat ondanks een sterk herstel met legio kansen in de tweede helft.

Het controleren van het duel, waar Diender de laatste weken zo op hamerde, lukte niet in de eerste twintig minuten. Dat in combinatie met een portie pech was een opmaat naar een 2-0 achterstand. Jan van ´t Oever maakte na 8 minuten spelen de openingstreffer, waarbij het maar de vraag was of de bal voor, op of achter de lijn was. Diezelfde Van ´t Oever mocht in de 23e minuut aanleggen vanaf de penaltystip en faalde niet: 2-0

Daarmee was het nog geenszins een gelopen koers. IJVV richtte zich op en zou de rest van de wedstrijd domineren. Dat gebeurde niet altijd met even goed voetbal, maar wel met drang naar voren en behoorlijk wat kansen. Een kopbal net naast, de keeper van VSCO die nog net zijn hand tegen de bal kreeg en tal van andere momenten waarbij IJVV had kunnen scoren. Uiteindelijk lukte dat ook en was Jonathan van Marle die de stand na krap een uur spelen verkleinde tot 2-1.

IJVV deed er alles aan om ook ten minste nog de 2-2 te scoren. In de slotfase leek dat te gaan gebeuren. De doorgebroken Van Marle legde de bal terug op een medespeler die de bal binnen werkte maar de arbitrage oordeelde dat het buitenspel was. Diender: ¨Van Marle stond geen buitenspel en legde de bal terug waarmee het gewoon een doelpunt was.¨

De malaise werd nog groter, nadat de spelers van IJVV hun frustratie kenbaar maakten bij de scheidsrechter en Laurens van Keulen daarbij een rode kaart kreeg. Diender: ¨We zitten nu echt in de hoek waar de klappen vallen. Je kunt niet altijd geluk hebben, maar we hebben in de afgelopen wedstrijden wel erg veel pech gehad¨, aldus de trainer, die daarmee onder meer doelde op late tegentreffers in de laatste wedstrijden en ongelukkige goals tegen in de duels daarvoor. ¨De jongens hebben weer veel strijd geleverd. Ik kan ons hooguit verwijten dat we in de eerste twintig minuten geen controle hadden.¨