IJsselclubs verdelen buit in echte derby-wedstrijd

ZALK - In een wedstrijd die echt het karakter had van een derby hebben Zalk en Wilsum de punten gedeeld: 2-2. Wilsum had in de eerst helft het betere van het spel en kwam met 2-0 voor. Door een razendsnelle aansluitingstreffer voor rust van Zalk en een meer opportunistisch spel in de tweede helft kwam de gastheer echter knap terug.

Zalk had in de eerste helft moeite met de pass van achteruit naar het middenveld. Mede daardoor was Wilsum de bovenliggende partij in de eerste 45 minuten en kreeg die ploeg de beste kansen. Kansen waren er niettemin ook voor Zalk. In een fase waarin de ploeg van trainer Egbert Kragt onder druk stond, werd er op de paal geschoten door Zalk.

Gert Jan Solie maakte in de 37e minuut de 0-1 uit een corner van Wilsum. Daniel Niemeijer maakte in de 43e minuut de 0-2, maar al een minuut later was het 1-2 door een treffer van Michel Hamer. Na een uur spelen was het Ruben Henniphof die de eindstand bepaalde op 2-2.

Daarna kregen beide teams nog voldoende kansen om het duel in hun voordeel te beslissen. Wel trok Wilsum in het laatste kwartier het initiatief meer naar zich toe en speelde Zalk juist behoudender. ¨We hebben in de laatste duels in de slotfase doelpunten tegen gekregen en dat maakt je wat onzekerder¨, aldus Kragt. De oefenmeester was tevreden over de comeback die zijn ploeg maakte, maar zag tegelijkertijd hoe het in de eerste helft in de opbouw niet helemaal lekker liep. ¨We hadden moeite met de passing. Hoewel we graag verzorgd voetbal spelen moet je het, als dat niet lukt, over een andere boeg gooien. Dat hebben we geprobeerd met meer opportunistisch voetbal, verder van onze eigen goal af. Iets wat goed uitpakte. Doordat we in de 44e minuut nog wel de 1-2 maakten, hebben we dat moment nog wel even uitgesteld.¨

Wilsum-trainer Christiaan Akse hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. Over de hele wedstrijd gezien vind ik dat wij twee punten hebben laten liggen. Met name op basis van de eerste helft toen we vaker dan twee keer hadden kunnen scoren.¨

Waar Akse zag hoe Wilsum in de eerste helft goed tussen de linies door kon voetballen, was dat na rust een ander verhaal. Wilsum had soms moeite met het opportunistische  spel van Zalk. Nu was het omgekeerd Wilsum dat, minder goed dan voor rust, een bal op de paal schoot. Onveranderd was de strijd van beide teams om de wedstrijd te winnen. De scheidsrechter liet daar voldoende ruimte voor en dat vond Akse na afloop een compliment waard. ¨We hadden vandaag een jonge scheids die het in mijn ogen prima heeft gedaan.¨

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 9 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 12 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 20 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 21 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 21 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57