‘s-Heerenbroek wint ook tweede competitieduel

S-HEERENBROEK - Met zes punten uit twee wedstrijden beleeft ‘s-Heerenbroek vooralsnog een uitstekend begin van de competitie. Zaterdag werd Ulu Spor met 3-0 aan de kant gezet. De gastheer maakte in de eerste helft al het verschil en had, juist toen Ulu Spor met tien man kwam te spelen, meer moeite om zijn stempel op het duel te drukken.

Ulu Spor is een voor ‘s-Heerenbroek onbekende tegenstander. Dat maakte dat ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg vooraf niet echt een inschatting kon maken van de kracht van de tegenstander.

Al snel echter wist ‘s-Heerenbroek het initiatief te nemen. Jesper Wennemers brak in de 24e minuut de wedstrijd open. ‘s-Heerenbroek had tot aan dat moment al de nodige kansen gehad. De 2-0 kwam op naam van Henri de Leeuw, die in de 40e minuut een prima aanval op fraaie wijze bekroonde. Daarnaast werd er twee keer een treffer van ‘s-Heerenbroek afgekeurd.

Een speler van Ulu Spor moest na een slaande beweging het veld verlaten met een rode kaart. Zoals wel vaker het geval is bij een overtal is dat niet altijd een voordeel, aldus ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg. “Het spel werd er niet beter op, hoewel we ook in de tweede helft kansen hebben gehad.” Ulu Spor kon daar behalve een bal op de lat niets tegenover stellen. En dus was de zege van ‘s-Heerenbroek meer dan verdiend. Jonno Pruim onderstreepte dat nog eens extra met een doelpunt in de tachtigste minuut.