Afbeelding
Foto: stockfoto

‘s-Heerenbroek start competitie met zege

Algemeen

ZWOLLE - De voetballers van ‘s-Heerenbroek zijn de competitie gestart met een knappe zege tegen Wijthmen: 1-2. Waar ‘s-Heerenbroek het doorgaans lastig heeft in uitduels tegen Wijthmen was daar nu in elk geval in de eerste helft geen moment sprake van.

Rob Henniphof benutte in de 29e minuut een strafschop. Een paar minuten later was het Jonno Pruim die de marge verdubbelde. De score had hoger kunnen uitvallen als ‘s-Heerenbroek de vele kansen beter had benut. De ploeg van trainer Freddie van den Burg wist uit een 1-1-situatie met de keeper niet te scoren. Op een ander moment zat de lat een doelpunt in de weg en een treffer van Jesper Wennemers werd afgekeurd wegens buitenspel. Wijthmen wist daar voor rust niet meer tegenover te stellen dan een bal op de paal.

Doordat ‘s-Heerenbroek verzuimde verder afstand te nemen, werd het na rust nog spannend. De thuisclub kwam na ongeveer een uur spelen terug in de wedstrijd door een kopbal. Daar ging slordig uitverdedigen van ‘s-Heerenbroek aan vooraf. In het resterende half uur golfde het spel op en neer. Beide teams hadden nog kunnen scoren, aldus Van den Burg. De trainer was content met de zege. “Dat je de eerste competitiewedstrijd wint is sowieso mooi natuurlijk. Bovendien heb ik een prima eerste helft gezien. Dat moeten we verder zien uit te bouwen.”