‘s-Heerenbroek start competitie met zege

Algemeen

ZWOLLE - De voetballers van ‘s-Heerenbroek zijn de competitie gestart met een knappe zege tegen Wijthmen: 1-2. Waar ‘s-Heerenbroek het doorgaans lastig heeft in uitduels tegen Wijthmen was daar nu in elk geval in de eerste helft geen moment sprake van.

Rob Henniphof benutte in de 29e minuut een strafschop. Een paar minuten later was het Jonno Pruim die de marge verdubbelde. De score had hoger kunnen uitvallen als ‘s-Heerenbroek de vele kansen beter had benut. De ploeg van trainer Freddie van den Burg wist uit een 1-1-situatie met de keeper niet te scoren. Op een ander moment zat de lat een doelpunt in de weg en een treffer van Jesper Wennemers werd afgekeurd wegens buitenspel. Wijthmen wist daar voor rust niet meer tegenover te stellen dan een bal op de paal.

Doordat ‘s-Heerenbroek verzuimde verder afstand te nemen, werd het na rust nog spannend. De thuisclub kwam na ongeveer een uur spelen terug in de wedstrijd door een kopbal. Daar ging slordig uitverdedigen van ‘s-Heerenbroek aan vooraf. In het resterende half uur golfde het spel op en neer. Beide teams hadden nog kunnen scoren, aldus Van den Burg. De trainer was content met de zege. “Dat je de eerste competitiewedstrijd wint is sowieso mooi natuurlijk. Bovendien heb ik een prima eerste helft gezien. Dat moeten we verder zien uit te bouwen.”

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05