Afbeelding
Foto: stockfoto

Go-Ahead wint in Friesland en schrijft eerste driepunter bij

Sport

HEERENVEEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 2-4 gewonnen van VV Heerenveen. In de eerste helft namen de Kampenaren tegen de technisch sterke Friezen een comfortabele 0-3 voorsprong. In de tweede helft scoorde VV Heerenveen twee maal en werd het nog spannend, totdat Nico Veldman met de 2-4 de wedstrijd in het slot gooide (83e minuut).

Op basis van de hele wedstrijd was het een verdiende zege van Go-Ahead en trainer Erwin Brem was bovenal blij met de punten. “Met een gelijkspel een week eerder wisten we dat we moesten winnen om vanaf het begin van de competitie mee te draaien. Dat is gelukt.”

Brem roemde de technische vaardigheid van Heerenveen. “Daar lopen een paar jonge en heel talentvolle voetballers rond. Ze zijn heel flegmatiek en gevaarlijk tot de zestien. Wij zijn echter een stuk geraffineerder. Heerenveen had wat meer balbezit, maar de kansen waren in de eerste helft voor ons.”
Jarni Koorman maakte voor Go-Ahead de 0-1 en Kelvin Groothand de 0-2. Groothand deed net of hij wilde afleggen, maar besloot toen zelf te schieten. Een knap doelpunt. Wilbert Wessels maakte uit een strafschop de 0-3.

VV Heerenveen vocht zich terug in de wedstrijd en bracht in de tweede helft de marge terug tot een doelpunt. Ook Go-Ahead kreeg echter kansen. Helemaal nadat Veldman binnen de lijnen was gekomen. Twee keer ontstond er een 1-op-1-situatie met Friese doelman. Brem: “We hadden eerder de 2-4 moeten maken.”

Dat de opmars van Go-Ahead in de tweede helft stokte, had volgens Brem mogelijk ook te maken met de omstandigheden. “Het veld was echt zwaar om op te spelen, hoorde ik van de voetballers. Daarbij was de aanvangstijd van 17.00 uur ook niet de meest gelukkige. Normaal gesproken is dat de tijd waarop je eet.”