Afbeelding
Foto: FOTO TENNEKES

Go-ahead wint ruim het bekerduel van IJVV (3 foto’s)

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het bekerduel tussen Go-Ahead Kampen en IJVV zaterdagmiddag is een eenvoudige prooi geworden voor de Kampenaren. Go-Ahead won met 4-0 en had aan minder dan een half uur spelen genoeg om tot dat resultaat te komen.

Go-Ahead-trainer Erwin Brem kon niet anders dan tevreden zijn. Hij vond het mooi om in, ‘wat toch een officiële wedstrijd is’, patronen terug te zien waarop is geoefend. “De spelers waren fel, ze wonnen bijna elk duel en de bal ging lekker rond”, aldus Brem, die Wilbert Wessels (twee keer), Tristan van Zuiden en Dennis van der Wal zag scoren. “Met name de 2-0 en 3-0 waren echt mooie doelpunten met aanvallen over de zijkanten”, aldus Brem die content was met zowel het resultaat als de uitvoering. 

Anders was het gevoel bij Emiel Diender. De oefenmeester van IJVV zag hoe zijn ploeg er niet echt aan te pas kwam. Diender had vooraf zijn spelers voorbereid op het spel van Go-Ahead met diepgang en de kwaliteiten van spelers als Wessels. Helaas voor IJVV kon de ploeg niet het tegenwicht bieden dat nodig was. “In het eerste half uur stapelde Go-Ahead kans op kans”, moest Diender erkennen.  

In tegenstelling tot vorig jaar toen de IJsselmuidenaren met 2-3 wisten te winnen bij Go-Ahead in de eerste ronde van de poulefase in het districtsbekertoernooi, wist IJVV zich niet te herstellen. Hoewel IJVV na rust wel een veel beter antwoord had op het spel van Go-Ahead aldus Diender. Dat leidde tot een ‘paar kansjes’, maar echt gevaarlijk werd IJVV niet. Diender vond niet dat hij zijn spelers wat kon verwijten. “We kampen met blessures en hebben momenteel een gebrek aan aanvallers. Je weet sowieso dat je een goede dag moet hebben tegen Go-Ahead.”
Afbeelding
Afbeelding