Zalk krijgt in slotfase loon naar werken

Algemeen

ZALK - De voetballers van Zalk hebben hun tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen. Met een 1-0 zege tegen Wiethmen kregen ze loon naar werken. De wedstrijd die lang op een 0-0 stand afstevende had gezien de kansen zeker ook in een 3-0 eindstand voor de thuisploeg kunnen eindigen.

Kansen in de wedstrijd waren er onder meer voor Gerben Hamer (kopbal), Michel Hamer (schot laag in de hoek) en Ruben Henniphof die net iets te gehaast was met zijn doelpoging. Zalk kreeg in zowel de eerste als tweede helft kansen, al was de ploeg in de eerste helft wat voorzichtiger.

Wiethmen op zijn beurt speelde erg defensief en loerde op de counter. Net als eerder in het duel tegen MSC dat verrassend werd gewonnen door Wijthmen. Zalk was dat betreft gewaarschuwd ´en beter voorbereid´ aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

Kragt was na afloop tevreden over zowel de wedstrijd als het resultaat. ¨Vorige week wonnen we op basis van inzet, maar waren we slordig in de passing. Ik vond ons nu veel nauwkeuriger en beter voetballen.¨

De beloning daarvoor kwam na ruim tachtig minuten. Een schot van Michel Hamer werd door de keeper nog gepareerd, maar Steven van der Weerd was in de rebound succesvol. Kragt: ¨Steven was erg scherp, had nog aardig wat tegenstanders in de buurt, maar wist goed af te ronden.¨ De keeper van Wiethmen had de bal van Hamer wellicht nog wat meer naar de zijkant kunnen tikken. Verder was de goalie niet op fouten te betrappen en hield hij in een prima wedstrijd van zijn kant Zalk van meer doelpunten af.