Afbeelding
Foto: Tennekes

Wilsum sleept terechte remise uit het vuur bij Zalk

Sport

ZALK - Zalk heeft zaterdag twee dure punten laten liggen. In eigen huis wist de ploeg de IJsselderby tegen Wilsum niet te winnen en bleef steken op 0-0. De remise was een terechte beloning voor een keihard werkend Wilsum.

Zalk kreeg in deze wedstrijd de betere kansen. De grootste was voor Steven van der Weerd. De invaller had in de tweede helft de bal voor het inschieten, maar scoorde niet. Toch waren er ook kansen voor Wilsum. 

“Voor de rust hadden wij het betere van het spel. In het begin van de wedstrijd kreeg Zalk een grote kans. Daarna kregen wij de overhand en creëerden wij een paar goede kansen. Na rust was Zalk beter. Bij dat moment van Steven van der Weerd kwamen wij heel goed weg”, aldus Wilsum-trainer Jan van Spijker. 

“We hebben onder onze kunnen gespeeld”, was de mening van Zalk-trainer Egbert Kragt. “Ik weet niet waar dat aan ligt. We waren vandaag niet goed genoeg, maar het was ook de verdienste van Wilsum. Toch krijg je nog twee opgelegde kansen. Die moeten er dan wel in. Wilsum stak er veel energie in. We waren niet goed genoeg om daar doorheen te voetballen”, aldus Kragt, die sprak van een verdiende puntendeling.

Dat vond Jan van Spijker ook. “Ik ben blij met het punt. Het eerste punt in een lange reeks en mijn eerste als hoofdtrainer. Qua beleving gaat het goed, dan is een punt welkom. We hebben er veel energie ingelegd. Dat verwacht ik ook van de jongens, maar het is super om te zien. Ik heb de hele wedstrijd genoten.”

Gerard Meijeringh