Stockfoto: Gerard Meijeringh

Simon van Halm bezorgt Zalk belangrijke zege

WINDESHEIM - Zalk heeft zaterdag een moeizame 0-1 zege behaald bij VSW. Het enige doelpunt viel pas in de 89ste minuut. Simon van Halm was de doelpuntenmaker en bezorgde zijn ploeg de winst.

Van Halm deed dat op fraaie wijze. Hij draaide naar binnen, dribbelde en schoot de bal vervolgens vanaf zo’n twintig meter in de kruising. Op de bank slaakte Zalk-trainer Egbert Kragt een zucht van verlichting. Zijn ploeg moest de blessuretijd nog overleven. Dat lukte en zo kon Zalk drie belangrijke punten bijschrijven.

In een matig duel had Zalk het meest balbezit, maar veel leverde dat niet op. VSW was af en toe dreigend, maar ook niet meer dan dat. In de eerste vijf minuten na rust kreeg Zalk twee goede kansen. Daarna zakte de ploeg weer weg, om in de slotfase alsnog toe te slaan. “We speelden niet goed en waren slordig in de passing. We waren wel de betere ploeg, maar hebben onder ons kunnen gespeeld”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

De treffer van Van Halm was zeer belangrijk. Door de zege blijft Zalk kanshebber voor de tweede periode. De ploeg heeft het in eigen hand, maar de opdracht is niet gemakkelijk. Dinsdag 19 april speelt Zalk thuis tegen het sterke Dieze West. Zalk moet winnen om de tweede periode winnend af te sluiten.