Zalk wint derby bij Wilsum met grote cijfers: 1-5

WILSUM - Het debuut van Jan van Spijker als interim-hoofdtrainer van Wilsum is niet verlopen zoals gewenst. Hij zag zijn ploeg dinsdagavond de derby tegen Zalk met 1-5 verliezen. De zege van Zalk was zeker verdiend, maar ook geflatteerd. De bezoekers waren echter efficiënt en Wilsum gaf daarnaast de doelpunten veel te gemakkelijk weg.

Zalk begon prima en zorgde meteen voor twee dreigende momenten voor het doel van Wilsum. De thuisploeg gaf teveel ruimte aan de zijkanten. Met name Michel Hamer waande zich in een speeltuin. In de 7e minuut leidde dat tot een goede kans voor Zalk. Hamer werd weggestuurd en leverde een goede voorzet af. Jeremy van Dijk kopte naast. Twee minuten later was het raak. Jeremy van Dijk bekroonde een goede voorzet met een fraaie kopgoal.

Na deze treffer kwam Wilsum er beter in. Dat leidde tot wat mogelijkheden, maar meer ook niet. Zalk profiteerde van de ruimte die Wilsum weggaf. Na een voorzet kopte Jeremy van Dijk de bal over de onzekere doelman Jesse Riezebos heen. De goalie stond te ver voor zijn doel en dat werd genadeloos afgestraft. Wilsum legde veel energie in de wedstrijd, maar veel leverde dat niet op.

In de 38ste minuut leidde dat wel tot een goede kans. Uit een voorzet van Gert Jan Sollie kopte de goede spelende Bart Schoonhoven over. Een minuut later viel de 0-3. Michel Hamer kreeg weer teveel vrijheid en verraste keeper Jesse Riezebos met een schot vanaf links. De bal vloog via de paal binnen. Met drie treffers toonde Zalk zich zeer effectief. Wilsum deed in de blessuretijd van de eerste helft nog wat terug via Melvin Hofstede. Protesten van Zalk dat Jesper Esselink aan het hoofd was geraakt werden door de arbiter weggewimpeld.

Na rust ging Wilsum furieus van start. Bart Schoonhoven was gevaarlijk met een kopbal en een minuut later won Schoonhoven een kopduel in de zestien en legde de bal panklaar voor Patrick Bastiaan, maar een treffer leverde dit niet op. Zalk was vervolgens weer dodelijk effectief. Nadat een aanval in eerste instantie zonder succes bleef, werd Michel Hamer gevonden. De aanvaller kreeg wederom teveel ruimte en scoorde de 1-4.

Twee minuten later was er een goede kans voor Wilsum. Schoonhoven werd diep gestuurd en ging op het doel af. Hij schoot naast. Zalk sloeg vervolgens nog een keer toe via invaller Steven van der Weerd. Hij zette de aanval zelf op en maakte de 1-4. De bal hobbelde langzaam in het doel, waarbij een speler van Wilsum net te laat was om de inzet onschadelijk te maken.

“Het was weer hetzelfde euvel. Zelf de kansen niet afmaken en de doelpunten te gemakkelijk weggeven. Maar ik kan de jongens niets verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan”, reageerde interim-hoofdtrainer Jan van Spijker na afloop. Zijn collega Egbert Kragt was content met de zege. Het was zijn eerste derby tussen Wilsum en Zalk. “Zaterdag miste ik het initiatief bij de jongens. Vanavond pakten ze het direct op. Dan zie je hoe goed we kunnen voetballen en veel rendement kunnen behalen.” Kragt vond dat de treffer van Wilsum had moeten worden afgekeurd. “Jesper kreeg een tik op zijn hoofd bij dat doelpunt. Vlak na rust had Wilsum kunnen scoren. Dan had het nog spannend kunnen worden. Dan krijgt Wilsum de geest.”

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden