Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wilsum onderuit bij CSV ’28

ZWOLLE - Wilsum heeft zaterdag met 2-0 verloren bij CSV ’28. Een verdiende zege van de Zwollenaren, maar er had zeker meer in gezeten voor Wilsum. De ploeg liet met name in de eerste helft verschillende goede kansen liggen en gaf de tegentreffer te gemakkelijk weg.

CSV kreeg de twee treffers eigenlijk in de schoot geworpen. Bij de eerste treffer in de 40ste minuut werd de bal door de wind verkeerd ingeschat. Wilsum werkte daardoor de bal niet goed weg, waarna de thuisploeg profiteerde. De 2-0 viel in de 80ste minuut. Bij deze treffer liet de verder goed keepende Jesse Riezebos de bal los.

Wilsum kreeg in de eerste helft drie opgelegde kansen, maar deed zichzelf tekort door hier geen rendement uit te halen. Na rust was CSV in de eerste twintig minuten de betere ploeg, maar veel gevaar leverde dat niet op. In het laatste kwartier ging Wilsum 1-op-1 spelen. Vijf minuten later viel de 2-0. Daarna was Bart Schoonhoven nog dicht bij de 2-1, maar zijn inzet verdween over het doel.

“Deze nederlaag hebben we onszelf aangedaan. We hebben moeite om te scoren en de doelpunten krijgen we te gemakkelijk tegen. CSV heeft wel verdiend gewonnen, maar als we in de eerste helft een doelpunt maken, had ik nog moeten zien hoe het was afgelopen.”