Stockfoto: Gerard Meijeringh

Verliezend Wilsum geeft doelpunten veel te gemakkelijk weg

WILSUM - In eigen huis heeft Wilsum zaterdag met 2-5 verloren van VHK. In de eerste helft lieten de oranjehemden zich aftroeven. Binnen een half uur keek Wilsum al tegen een 1-4 achterstand aan. In de tweede helft kon Wilsum zich enigszins herstellen, maar de schade viel niet meer te repareren.

Schrijer moest wederom verschillende spelers missen. Wederom was keeper Teko Malanda niet beschikbaar. Dit keer koos Schrijer voor Patrick Goudbeek, die geen gelukkige wedstrijd keepte. Wilsum kwam in de eerste helft niet goed voor de dag. “We waren overal net een stapje te laat en speelden reactievoetbal”, aldus Wilsum-trainer Dick Schrijer.

Hij zag dat zijn ploeg al in de 3e minuut op achterstand kwam. Al snel werd het evenwicht hersteld door de thuisploeg. Na een overtreding op Bart Schoonhoven benutte Patrick Bastiaan de toegekende strafschop. Een minuut later ging het echter weer mis voor Wilsum. Keeper Patrick Goudbeek liet bij een voorzet de bal los. VHK profiteerde.

Na ruim een kwartier viel de 1-3. Goalie Goudbeek verkeek zich op een vrije trap en kon de bal maar half wegwerken. In de rebound was het alsnog raak. Binnen een half uur kreeg Wilsum ook nog een vierde tegentreffer om de oren. VHK profiteerde van een misverstand tussen keeper Goudbeek en verdediger Noël Hofstede.

Na rust was Wilsum feller in de duels. De thuisploeg zette wat meer druk, maar kon maar weinig creëren. Wederom gaf Wilsum een doelpunt veel te gemakkelijk weg. Wilsum was niet bij de les bij een ingooi. VHK handelde snel en scoorde de 1-5. Patrick Plette deed nog wat terug voor Wilsum, maar daar bleef het bij.

Komende dinsdagavond speelt Wilsum thuis het inhaalduel tegen Zalk, aanvang 20.00 uur.