Dennis van der Wal probeert Jarron de Lange in toom te houden.
Dennis van der Wal probeert Jarron de Lange in toom te houden. Foto: Tennekes

KHC laat Go-Ahead in leven en moet zich tevreden stellen met een punt

KAMPEN - KHC heeft maandag verzuimd om voor het eerst een competitieduel te winnen bij Go-Ahead Kampen. De ploeg van trainer Kenan Durmusoglu zat op rozen na een 0-2 voorsprong, maar verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Met een man minder slaagde Go-Ahead erin om nog een punt uit het vuur te slepen (2-2).

Go-Ahead speelde een zeer matige eerste helft. Een degelijk KHC was de betere ploeg en diverse keren gevaarlijk via de sterk spelende Hushan Ali. In de 16e minuut kwam Go-Ahead heel goed weg, toen Jorik Schuur de lat raakte. In de slotfase van de eerste helft kreeg Go-Ahead een aantal tegenslagen te verwerken. Nick van der Kooi maakte een onnodige overtreding aan de zijkant en werd met een tweede gele kaart weggestuurd. Uit de daaropvolgende vrije trap was het raak. De bal wordt weggewerkt. Daarna schoot Leroy Knol raak.

In de 54ste minuut kwam KHC op 0-2. Na een fout van Bram van Enk kon Jorik Schuur doorgaan. Hij legde de bal breed en Giorney Rojer maakte het goed af. Go-Ahead leek aan een kansloze missie bezig te zijn, maar dat pakte anders uit. Twee minuten na de 0-2 maakte Go-Ahead de belangrijke 1-2. Tristan van Zuiden stond met een goede actie aan de basis en Niek van Enk schoot raak.

Toch was er nog helemaal niets aan de hand voor KHC, maar de ploeg vatte het allemaal te gemakkelijk op en verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Omdat Go-Ahead steeds meer risico’s ging nemen, lag er een zee van ruimte, maar de bezoekers kon hier niet van profiteren. Kansrijke situaties werden niet goed uitgespeeld en kansen werden niet benut. Go-Ahead legde er na rust veel energie in en speelde ook verschillende kansen bij elkaar. In de slotfase viel de 2-2. Nico Veldman leverde een prima pass af. Dennis van der Wal schoot vervolgens raak. De bal werd licht getoucheerd en verdween langzaam maar zeker in het doel.
“Hier staat een teleurgestelde trainer. We hebben zoveel kansen gecreëerd. Die 1-2 had niet mogen vallen. Daar stonden we zo dom te verdedigen. Dan gaan zij er weer in geloven. We hebben ze in leven gehouden. Als je met 0-2 voorkomt tegen tien man, dan moet het einde oefening zijn.” I

Interim-trainer Hans van Zuiden van Go-Ahead zag een matige eerste helft van zijn ploeg. “Maar we moesten noodverbanden leggen en speelden met Nico Veldman en Tristan van Zuiden voorop. Maar dat zijn aanvallende middenvelders. Voor rust speelden we in een veel te laag tempo, we wonnen geen duels en de passing was niet goed. In de tweede helft zijn we 4-3-3 gaan spelen. Door de 1-2 kregen we schwung, maar Steven (keeper Vonk, red.) heeft ons in de wedstrijd gehouden. Onze spelopvatting was in de tweede helft veel beter. We waren veel feller. Dan zit het erin dat je toch nog langszij kunt komen, maar we zijn goed weggekomen”, aldus Van Zuiden.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00