Met Cor Straetemans (51!) tussen de palen pakt Go-Ahead toch nog een punt tegen Bennekom

KAMPEN - Go-Ahead Kampen had het moeilijk tegen Bennekom, maar hield zaterdag toch een punt over aan deze thuiswedstrijd. Vlak voor tijd zette Luuc Knul Go-Ahead naast Bennekom door op fraaie wijze de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Bijzonder was het invallen van keeper Cor Straetemans op 51-jarige leeftijd.

En daarmee kwam Go-Ahead goed weg. In de tweede helft kreeg Bennekom verschillende keren de gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat gebeurde niet. Daarvoor mocht Go-Ahead ook Cor Straetemans dankbaar zijn. De 51-jarige keeperstrainer moest in 35ste minuut invallen, nadat doelman Tim Noordman verkeerd terecht kwam en geblesseerd raakte aan zijn arm. Dat zorgde voor een bijzonder moment. Cor Straetemans (51!) was zijn vervanger en speelde een belangrijke rol. In de tweede helft voorkwam hij enkele keren een Bennekom-treffer. Niet slecht voor een keeper van maar liefst 51 jaar. “Het was fantastisch hoe Cor ons heeft gered”, aldus interim-trainer Hans van Zuiden van Go-Ahead.

Go-Ahead begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 7e minuut een goede kans om de score te openen. Nick Kuipers had de bal voor het inschieten, maar doelman Cristiaan de Haan redde met zijn voet. Daarna nam Bennekom de regie over. De bezoekers voetbalden gemakkelijker dan Go-Ahead en lieten in de loop van de eerste helft twee goede kansen liggen.

Nadat Straetemans in de 35ste minuut zijn positie innam tussen de palen van het doel van Go-Ahead liet Kees Tol nog een kans liggen. Vlak voor rust kwam Bennekom op voorsprong. Een bal werd niet goed weggewerkt bij Go-Ahead en dat werd genadeloos afgestraft.

Zeven minuten na rust kreeg Tristan van Zuiden een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd knap gepakt door de keeper. Het duel kreeg daarna een steeds meer open karakte. Hans van Zuiden bracht Luuk Knul. Go-Ahead gooide de boel steeds meer open. Bennekom verzuimde om daarvan te profiteren. Ook Go-Ahead was enkele keren gevaarlijk.

In de 80ste minuut nam Go-Ahead nog meer risico’s. Dennis van der Wal werd naar voren gestuurd. De aanvallende intenties werden uiteindelijk ook nog beloond. Vlak nadat Bennekom de paal raakte, legde Nick Kuipers de bal achter de verdediging van Bennekom. Luuk Knul maakte het vervolgens fraai af en bezorgde Go-Ahead toch nog een punt.