Go-Ahead Kampen klaart klus in Hierden en neemt verder afstand van gevarenzone

HIERDEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag gedaan wat het moest doen. De ploeg pakte in Hierden drie punten via een 1-3 zege. “We hebben verdiend gewonnen, maar het onszelf wel weer moeilijk gemaakt”, aldus trainer Hans van Zuiden.

Ook in de wedstrijd bij hekkensluiter Hierden zat Hans van Zuiden bij Go-Ahead op de bank als hoofdtrainer als vervanger van de zieke Gert van Duinen. Hij zag dat Nico Veldman de gehele productie van zijn ploeg voor z’n rekening nam.

De eerste goal maakte Veldman in de 24ste minuut. Na een goede individuele actie schoot hij de 0-1 binnen. Nadat Kees Tol twee goede kans liet liggen, was Veldman weer trefzeker in de 41ste minuut. Na een lange bal ging hij op het doel af en schoot de bal over de keeper heen.

Na rust zette Hierden even aan. Dat leidde in de 47ste minuut tot een kans voor de thuisploeg. Daarna zakte Hierden weer weg, maar in de 57ste minuut kwam de ploeg vanuit het niets op 1-2. De geheel vrijstaande Dani van Dijk schoot raak. Nico Veldman kwam al snel met het juiste antwoord. Alleen voor de keeper maakte hij het goed af: 1-3. Daarna was Go-Ahead nog enkele keren gevaarlijk en moest Go-Ahead-doelman Tim Noordman nog twee keer in actie komen.

“In de eerste helft hadden we de wedstrijd in handen, zonder dat we Hierden van het kastje naar de muur stuurden. Na rust weet je dat Hierden wat gaat proberen. Dan moet je rustig blijven en de ballen niet zomaar lukraak wegtrappen. Er lag voor ons een zee van ruimte. Dat hebben we niet goed uitgespeeld. We hebben de tegenstander weer terug laten komen. Daar moeten we beter mee omgaan”, aldus Van Zuiden.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 13 uur geleden