Afbeelding
Foto Tennekes

Nieuw kunstgrasveld Go-Ahead Kampen geopend

Sport


KAMPEN - De opening van het nieuwe kunstgrasveld van Go-Ahead Kampen heeft eindelijk een officieel tintje gekregen. Zaterdagmorgen nam sportwethouder Bas Wonink, samen met spelers uit de JO8 van Go-Ahead deze taak voor zijn rekening.

In september vorig jaar speelde Go-Ahead voor het eerst op het vernieuwde hoofdveld. Door corona ontbrak de tijd om officieel stil te staan bij de aanleg van het nieuwe veld. Inmiddels is de sport weer helemaal op toeren gekomen. “We staan allemaal te popelen”, aldus vice-voorzitter Roel Mateboer. Vanwege corona moest voorzitter Theo Rietkerk verstek laten gaan. 

Vervolgens was het tijd voor de opening. De wethouder en een jeugdspeler van Go-Ahead drukten symbolisch op een bal, waarna het kunstgrasveld officieel was geopend.

Ook het kunstgrasveld van Go-Ahead heeft geen rubber granulaat meer, maar is voorzien van synthetisch rubber (TPE). Naast kunstgrasveld op het hoofd is er in september ook een pupillenveld (pupillenarena) gerealiseerd met kunstgras. “Bij de aanbesteding hebben we meegelift”, vertelt Mateboer. 

Daardoor konden beide velden in één keer worden uitgelegd en was de club goedkoper uit. De pupillenarena is door de club zelf bekostigd. De velden zijn aangelegd door het bedrijf CSC uit Zeewolde. Er was ook nog speciale aandacht voor de klusgroep. “Deze vrijwilligers hebben alle reclameborden verwijderd en vervolgens weer teruggeplaatst”, aldus Mateboer. Een storm zorgde voor vertraging in deze werkzaamheden. Een stellage donderde ondersteboven. Daar is nu niks meer van te zien, met dank aan de vrijwilligers van de klusgroep.

Gerard Meijeringh