Afbeelding
Foto: Go-Ahead Kampen

IJVV haalt Bram van Enk en Nick van der Kooi weg bij Go-Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft de eerste twee versterkingen voor het komende seizoen binnen. De tweedeklasser heeft gewinkeld bij Go-Ahead Kampen. Bram van Enk en Nick van der Kooi maken na dit seizoen de overstap van Sportpark Middenwetering naar IJsselmuiden. 

Met de 24-jarige Bram van Enk haalt IJVV een linksbenige centrale verdediger met veel opbouwende kwaliteiten in huis. In het seizoen 2016/2017 maakte Van Enk direct de stap vanuit de jeugd naar de hoofdmacht. In 26 competitiewedstrijden startte hij maar liefst zestien keer in de basis en bracht hij de teller in totaal op 1651 minuten. In de daarop volgende seizoenen was hij veelal basisspeler als centrale verdediger of als linksback. Ook dit seizoen maakte Van Enk al meer dan 600 minuten in de eerste klasse D waarin hij eenmaal wist te scoren. Na zes seizoenen Go Ahead Kampen kiest hij na de zomer voor een nieuwe uitdaging bij IJVV.

De 28-jarige verdedigende middenvelder Nick van der Kooi geldt als slot op de deur. In het seizoen 2012-2013 debuteerde hij in het eerste elftal van de rood-gelen. Geleidelijk aan veroverde hij een basisplek en werd een hij een belangrijke schakel binnen het elftal. Met zijn gif en werklust bereikte hij in het seizoen 2015-2016 de tweede plek bij de verkiezing ‘speler van het jaar’ bij Go Ahead. 

Na zeven seizoenen eerste selectie deed Van der Kooi in de zomer van 2019 een stapje terug, waarna hij het seizoen daarop weer terugkeerde. Ook in het huidige seizoen is hij veelal basisspeler met 886 gemaakte wedstrijdminuten. Op 2 oktober werd hij in de gewonnen wedstrijd tegen Bennekom gehuldigd voor zijn 100ste officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Go-Ahead. 

“Met de komst van deze twee jongens voegen we naast een brok ervaring, ook specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie. We zijn erg trots dat dit kaliber spelers gelooft in onze ambities en daar graag hun steentje aan willen bijdragen. We kijken uit naar hun komst”, zo laat Eric Klunder namens de technische commissie van IJVV weten.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden