Nick Hendriks (l) en Allan Bakker
Nick Hendriks (l) en Allan Bakker Foto: DOS Kampen

Nick Hendriks maakt overstap van Go-Ahead naar DOS, Allan Bakker gaat door op Sportpark De Maten

Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft de eerste versterking voor het komende seizoen binnen. Nick Hendriks stapt over van Go-Ahead Kampen naar DOS Kampen. Daarnaast houdt DOS Kampen Allan Bakker binnenboord. Beide spelers hebben voor twee jaar getekend.

Nick Hendriks is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de eerste selectie. Hij is bezig aan zijn achtste seizoen in de eerste selectie van Go-Ahead. Daar blijft het bij. Komend seizoen draagt hij het shirt van DOS Kampen. De 25-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik heb een prima tijd gehad bij Go-Ahead, en heb daar enorm veel geleerd. Maar ik was toe aan iets nieuws en heb enorm veel zin om samen met Allan Bakker, met wie ik al jaren goed bevriend ben, bij DOS te gaan voetballen.”

Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken van DOS, is ‘enorm blij dat Hendriks voor DOS heeft gekozen. “Met zijn ervaring en winnaarsmentaliteit is hij iemand die perfect bij ons past. Bovendien passen zijn kwaliteiten prima bij het spel dat onze hoofdtrainer Johan Pitstra graag wil spelen.”

Van de bestaande selectie heeft Allan Bakker inmiddels zijn woord aan DOS gegeven. De gemakkelijk scorend buitenspeler is bezig aan zijn vierde seizoen op Sportpark De Maten. Daar zullen dus nog minstens twee seizoen bijkomen. DOS is volop bezig met de selectie voor komend seizoen. “De komende dagen zal de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen steeds meer vorm gaan aannemen”, zo laat de club weten.

Gerard Meijeringh