Afbeelding
Foto Tennekes

Vijftien jubilarissen bij Go-Ahead

Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft vrijdag tijdens een speciale avond vijftien jubilarissen in het zonnetje gezet.

Door de coronamaatregelen kon de huldiging in 2021 niet doorgaan. Daarom werden vrijdag de jubilarissen vrijdag gehuldigd tijdens een speciale avond. Met Ruud Kuipers, Bernard van Dijk, Frits de Munnik en Gerrit de Munnik waren er vier leden die al 60 jaar zijn verbonden aan Go-Ahead. 

Daarnaast zijn ook Enbert Bast, Hans Hofman, Jack van Ommen en Gert Sleurink (ieder 50 jaar lid), Martijn de Gram, Marnix Renkema en Hans van Zuiden (ieder 40 jaar lid) en Rombout Koek, Rick Schrijver en Jacco Eygelaar (ieder 25 jaar lid) gehuldigd. 

Speciale aandacht was er voor Bart Wemmenhove. Hij is al ruim zeventig jaar lid van Go-Ahead en daarmee schaart hij zich in het rijtje van Egbert Drost, Henk van Gelder en Jan van Zuthem.
Bart Wemmenhove werd 71 jaar geleden lid van Go-Ahead Kampen. Hij debuteerde onder trainer Arend Gerrits op 31 oktober 1953 als rechtsbuiten in het eerste van Go-Ahead Kampen met een 1-3 overwinning in Hattem tegen Hatto Heim. Het was de dag voor zijn zestiende verjaardag.

Bart Wemmenhove staat met 83 goals op de vijfde plaats in de roodgele topschutterslijst aller tijden na Henk Kiel, Dirk Bonsink, Jurrian Zandbergen en Gerdo van Dijk. Zijn laatste seizoen was 1967-1968.

Bart Wemmenhove ging als middenvelder vaak voorop in de strijd en liet, als dat nodig was, ook zijn ongenoegen duidelijk merken. Hij is enige keren geselecteerd voor vertegenwoordigende elftallen. Zoals bijvoorbeeld bij het Oostelijk Elftal eind 1961 in Werkendam.




Gerard Meijeringh