Afbeelding
Foto: Roelof Daalmeijer/Roda-fotografie

Go-Ahead Kampen haalt Kelvin Groothand

Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Kelvin Groothand. De 22-jarige Groothand, woonachtig in Zwolle, komt over van tweedeklasser WVF en heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2023.

“Kelvin Groothand is een multifunctionele speler die zowel als aanvallende middenvelder en op alle posities voorin uit de voeten kan. Zijn kwaliteiten zijn een heel goed linkerbeen met een prima pass/schot. Daarnaast heeft hij een goed inzicht, een uitstekende techniek en snelheid in huis. We zijn blij dat Kelvin, ondanks de interesse van vele andere clubs uit de regio, heeft besloten om na de zomer op Sportpark Middenwetering te komen voetballen”, zo laat Go-Ahead weten.

Groothand begon in de jeugd bij Be Quick ’28. Daar werd hij al op jonge leeftijd gescout door PEC Zwolle. Later koos hij voor Spanje en speelde bij Marbella en CD Estepona FS. In de zomer van 2019 keerde hij terug naar Nederland en ging voetballen bij Berkum. Bij de hoofdklasser speelde hij in zijn eerste bij Berkum veel wedstrijden. Later fungeerde hij meer als invaller. In 2021 koos hij voor een overstap naar WVF, waar hij een succesvol seizoen kent.

Groothand is blij dat hij straks de overstap kan maken naar Go-Ahead. “De eerste klasse D lijkt me een super mooie competitie. Ik wil daarnaast zo hoog mogelijk voetballen en de ambitie van de club spreekt mij heel erg aan.’’ Go-Ahead heeft ervoor gekozen om komend seizoen drie spelers door de laten stromen vanuit het beloftenelftal naar de eerste selectie. Jeffrey Bos, Niels van Dijk en Sam Zwanepol maken deze overstap. ??

Gerard Meijeringh