Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Go-Ahead geeft nieuwe selectie verder vorm met Rutger Koopmans en de broers Jarni en Milan Koorman

· leestijd 3 minuten Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen is zeer actief met het versterken van de selectie voor komend seizoen De eersteklasser heeft met Jarni Koorman, zijn broer Milan Koorman en Rutger Koopmans drie nieuwelingen vastgelegd. Hiermee ligt het aantal versterkingen voor komend seizoen al op acht. Eerder werden Kelvin Groothad, Max Leeflang en Damian van Drent aangetrokken voor komend seizoen. Daarnaast keren Wilbert Wessels en Julian Hellendoorn terug bij Go-Ahead, dat de selectie nu zo goed als rond heeft.

De 23-jarige Jarni Koorman, woonachtig in Zwolle, komt van TOP Oss heeft bij Go-Ahead getekend voor één seizoen met de optie voor nog een jaar. “Hij is een multifunctionele en vaardige speler met een uitstekende techniek die op meerdere posities in de verschillende linies kan spelen. We zijn trots dat Jarni, ondanks de interesse van vele gerenommeerde clubs in het amateurvoetbal uit de tweede- en derde divisie en hoofdklasse, heeft besloten om op Sportpark ‘’Middenwetering’’ te komen voetballen”, zo laat Go-Ahead weten.

Koorman heeft tot 2018 de jeugdopleiding bij FC Twente doorlopen en vertrok in de zomer van dat jaar naar PEC Zwolle. Daar tekende hij een contract voor twee seizoenen en op 1 februari 2020 maakte hij zijn debuut in de eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen. Later dat jaar vertrok hij naar TOP Oss en daar speelde hij 15 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. ??Jarni Koorman: ‘’Ik heb voor Go-Ahead Kampen gekozen omdat ik samen met mijn broer en beste vriend wilde voetballen in de buurt van Zwolle. Voor mij was het ook belangrijk dat ik dat bij een club ga doen waar ik mijn plezier in het voetbal terug kan vinden nadat ik gestopt ben met het profvoetbal. Zodoende zijn we via goede vriend Nico Veldman in contact gekomen met Go-Ahead Kampen. De gesprekken waren gelijk goed, en vrij snel hebben wij met zijn drieën besloten om in Kampen te gaan spelen. De doelstellingen van Go-Ahead Kampen komen overeen met de doelstellingen die ik voor me zie. Ik kijk er naar uit om na de zomer weer te beginnen.”

Rutger Koopman

De beste vriend van Jarni Koorman is Rutger Koopman. De 22-jarige Zwollenaar komt over van derdedivisionist Staphorst Ook hij heeft getekend voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. “Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zowel centraal achterin en alle posities op het middenveld. Zijn kwaliteiten zijn een goed overzicht en voetballend vermogen”, aldus Go-Ahead.??Koopman werd op jonge leeftijd gescout en benaderd door PEC Zwolle en speelde daar in de jeugd vanaf 2010 tot 2019. In de zomer van 2019 verkaste hij naar tweededivisionist HHC Hardenberg. Na twee seizoenen besloot hij de overstap te maken naar Staphorst. ??

‘’Ik heb voor Go-Ahead Kampen gekozen omdat ik in de gesprekken met de TC een goed gevoel kreeg bij de club. Ook heb ik goede verhalen gehoord van Nico Veldman. Daarnaast krijg ik bij Go-Ahead Kampen de kans om met twee goede vrienden te gaan spelen die ik al heel lang ken. De ambitie van de club om naar de hoofdklasse te gaan spreekt mij aan en ik hoop dit gezamenlijke doel te gaan bereiken. Mijn persoonlijke doelstellingen voor komend seizoen zijn om veel wedstrijden te gaan spelen en belangrijk te zijn voor het team met assists en goals”, aldus Rutger Koopman.

Milan Koorman

De derde naam is Milan Koorman, de broer van Jarni Koorman. “Milan Koorman is een technisch vaardige speler met veel lengte (1.91 meter), die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij kan het spel goed lezen, is een prima passer en heeft een gevoel voor ruimtes in het veld. Daarnaast kan Milan goed de opbouw verzorgen”, vertelt Go-Ahead over Milan Koorman. ??Zijn voetbalcarrière begon bij Zwolsche Boys. Op jonge leeftijd werd hij gescout door PEC Zwolle en daar speelde hij meerdere jaren in de jeugdopleiding. Toen zijn contract niet werd verlengd, vertrok hij naar zondag hoofdklasser Rigtersbleek. Hij werd benaderd door ENAD Polis Chrysochous in Cyprus, kwam tot een akkoord, en verhuisde naar het buitenland. In 2017 keerde hij terug in Nederland en besloot om bij SVI te gaan spelen. Daar is hij de afgelopen vijf seizoenen een vaste waarde op het middenveld.??

‘’Soms krijg je in je leven kansen die je niet moet laten liggen. We hebben bij SVI een hechte groep, maar ik wil deze uitdaging bij Go-Ahead Kampen graag aangaan. De club spreekt de ambitie uit om voor promotie naar de hoofdklasse te gaan spelen en dit sluit aan bij mijn persoonlijke ambitie. Ik wil een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het behalen van die doelstelling. Daarnaast deed zich de kans voor om samen met mijn broertje en Rutger Koopman te gaan voetballen. Dit is altijd al een wens van ons geweest die nu in vervulling mag gaan. Ik ken al een aantal spelers binnen de selectie en ook de nieuwe jongens die zijn gehaald hebben veel kwaliteiten, waardoor ik een sterk team voorzie waar mooie momenten mee kunnen ontstaan”, aldus Milan Koorman. ????

Gerard Meijeringh