Zalk grijpt naast periodetitel, Dieze West maatje te groot

ZALK - In eigen huis is Zalk er dinsdagavond niet in geslaagd om de tweede periodetitel te pakken. De formatie van trainer Egbert Kragt moest winnen van koploper Dieze West, maar dat zat er geen moment in. Zalk deed wat het kon, maar de Zwollenaren waren simpelweg een maatje te groot in dit inhaalduel en wonnen met 3-5. Door deze uitslag mag ‘t Harde zich winnaar noemen van de tweede periode.

Dieze West ging gretig van start. Dat leverde in de eerste tien minuten verschillende hachelijke situaties op voor het doel van Zalk, maar de thuisploeg kwam steeds goed weg. Dat veranderde in de 21ste minuut toen Dieze West op voorsprong kwam. In de 30ste kwamen de bezoekers op 0-2 en acht minuten later viel de 0-3. Vlak voor rust deed Zalk wat terug tegen het betere Dieze West. Sander Held wed diep gestuurd, passeerde de keeper en maakte de 1-3. Vlak daarna kon de keeper van Dieze West simpel redding brengen op een schot van Simon van Halm.

Direct na rust was er een goede kans voor Simon van Halm op de 2-3, maar hij scoorde. Dieze West schakelde vervolgens razendsnel om en maakte de 1-4. Daarna kwam Dieze West helemaal op toeren. Het was soms een genot om naar te kijken waarbij je grote vraagtekens kunt zetten waarom een ploeg met zoveel kwaliteit in de vierde klasse speelt. In de 53ste minuut scoorde Dieze West 1-5 uit een prachtige aanval. Zalk deed wat het kon en creëerde ook kansen. Zo verdween een schot van Michel Hamer net over de kruising en werd een kopbal gepakt door de goalie van de Zwolse formatie.in de 66ste minuut kwam Zalk op 2-5 Een vrije bal van Michel Hamer werd door niemand aangeraakt en vloog in het doel. Vijf minuten later probeerde Michel Hamer de goalie te verrassen van grote afstand. De bal ging maar net naast. Twee minuten later kreeg Joost Ottens in kansrijke positie de bal niet onder controle. Een minuut later raakte Dieze West de lat.

De gasten waren lange tijd heer en meester en lieten verschillende kansen onbenut, maar in het laatste kwartier zakte de ploeg weg en verdween de concentratie bij Dieze West. Dat maakte de ploeg kwetsbaar. Zalk won meer duels en speelde nog wat kansen bij elkaar. Zo werd een schot van Michel Hamer gekeerd door de keeper en kon Ronald Ottens niet profiteren van een foutieve terugspeelbal. In de blessuretijd kwam toch nog de 3-5 op het bord. Ronald Ottens anticipeerde goed op een diepe bal. Hij schudde zijn tegenstander van zich af en schoof de 3-5 binnen. Daar bleef het bij. Zalk oogde applaus van een tevreden publiek dat acht doelpunten kon aanschouwen, kon genieten van prachtig voetbal van Dieze West en Zalk prima verweer zag bieden.