Afbeelding
Foto: John Zoetebier

Sterk KHC doet goede zaken met ruime zege tegen SVI

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - KHC heeft dinsdagavond zichzelf een uitstekende dienst bewezen. De sterk spelende eersteklasser won ruim met 5-1 van SVI en nam zo afstand van de gevarenzone. De basis legde KHC in de periode in het tweede en derde kwartier voor rust. Daarin liep KHC uit een naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft speelde KHC solide en gaf het nauwelijks iets weg.

KHC deed het dit seizoen zeker niet slecht, maar de ploeg pakte gewoon te weinig overwinningen. Hoofdtrainer Kenan Durmusoglu vertelde na de nederlaag tegen SDV Barneveld dat er een reeks tegen wat minder zware tegenstander aankwam en dat KHC zeges moest boeken. Zijn ploeg stond op het juiste moment op. Op 2 april won KHC met 2-0 van concurrent DOS ’37. Daarna volgde toch een wat teleurstellende remise tegen de Merino’s, maar dinsdagavond gaf KHC SVI met 5-1 klop. Dat zijn toch zeven punten uit drie duels. Door deze zege heeft de Kamper formatie afstand genomen van de concurrentie. DOS ’37 heeft nu vijf punten minder dan KHC en DOS Kampen staat op een achterstand van zes punten. Bovendien heeft KHC het uitduel tegen Go-Ahead Kampen nog tegoed, dat op Tweede Paasdag wordt ingehaald. Zodoende deed KHC heel goede zaken.

Op de bank bij KHC ontbrak Durmusoglu dinsdagavond. Wegens ziekte moest hij verstek laten gaan. De technische leiding was in handen van Jan-Willem Palland. In het eerste kwartier zag het er allemaal nog niet zo florissant uit voor KHC. In de beginfase was het rommelig wat beide ploegen lieten zien met veel balverlies aan beide kanten. Toch kreeg KHC in de 5e minuut een goede mogelijkheid. Giorney Rojer leek door te breken, maar treuzelde veel te lang. In de 15e minuut kwam KHC heel goed weg toen Nathan van Rijn de onderkant van de lat raakte. KHC had het moeilijk. Toen SVI dreigde door te breken, trad Mike Frederiks handelend op. Hij raakt hierbij ernstig geblesseerd aan zijn enkel en moest hinkelend het veld verlaten. Een aderlating voor KHC, maar vreemd genoeg ging KHC daarna veel beter spelen. 

Eerst gaf het nog een schietkans weg, na onnodig balverlies, maar daarna sloeg KHC gelijk toe via een kopbal van Jorik Schuur. Daarna ging KHC beter voetballen. Met hoofdrollen voor Hushan Ali en Jorik Schuur veranderde alles in goud. In de 36ste minuut trok Hushan Ali naar binnen en knalde de bal vervolgens in de rechterhoek. Een minuut later was het weer raak voor KHC. Hushan Ali stond aan de basis met een strakke voorzet. Vervolgens kopte Leroy Knol de 3-0 tegen de touwen. De doelpunten vielen als rijpe appelen. In de 39ste minuut schoot Thom Kooke raak na een prima aanval van SVI. Vlak voor rust kwam een prima spelend KHC met het juiste antwoord. Jorik Schuur zocht naar ruimte en schoot vervolgens raak.

In de tweede helft was het aan SVI om er nog een wedstrijd van te maken. Dat lukte de Zwolse ploeg niet. KHC was zeer solide en gaf nauwelijks iets weg. De Zwollenaren waren één keer echt gevaarlijk. Thom Kooke dook vlak voor Arian Sevok op, maar de KHC-goalie wist op een prima wijze de 4-2 te voorkomen. Voor de rest was SVI alleen gevaarlijk met afstandsschoten en uit vrije trappen. KHC was niet onder de indruk en kreeg steeds meer ruimte om toe te slaan. In de 79ste minuut lukte dat nog niet. Leroy Knol raakte de paal. In blessuretijd viel de 5-1 alsnog. Invaller Boaz Smit schoot de bal over de ver voor zijn doel staande keeper heen. Een andere invaller bezorgde KHC ook een goed gevoel. In de 67ste maakte Karim Gabara zijn rentree voor KHC en dat deed hij naar behoren. Hij kan alleen maar beter worden als hij meer speelminuten in de benen heeft en kan van grote waarde zijn voor KHC in het beslissende deel van de competitie.

Afbeelding

Gerard Meijeringh