Afbeelding
Stockfoto

DOS Kampen wil goede lijn doortrekken

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen wist vorige week de laatste plek te verlaten via een 1-4 zege bij de Merino’s. Zaterdag speelt de Kamper eersteklasser thuis tegen SVZW en hoopt de ploeg de opmars door te kunnen zetten.

DOS Kampen heeft zich opgewerkt naar de twaalfde plek in de eerste klasse. Tegen SVZW ligt er weer een mooie uitdaging om een goed resultaat te behalen. Tegenstander SVZW kan zich niet mengen in de strijd om de bovenste plaatsen en is terug te vinden op een zesde plek. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Go-Ahead Kampen.

In de tweede klasse H zit IJVV in een drukke periode. Dinsdag verloren de IJsselmuidenaren het inhaalduel bij Be Quick. Zaterdag reist IJVV af naar Nijverdal voor de wedstrijd tegen De Esch en volgende week dinsdag staat de uitwedstrijd bij Vroomshoopse Boys op het programma. Zaterdag wacht dus De Esch voor IJVV. De ploeg uit Nijverdal staat op een negende plek met 13 punten. IJVV heeft vier punten meer en heeft een goed resultaat nodig om niet verder achterop te raken.

In de vierde klasse D staan de ploeg die onder Dieze West strijden om de overige prijzen dicht bij elkaar. ’s-Heerenbroek deed afgelopen zaterdag goede zaken met een knappe 6-2 zege op Reaal Dronten. Zaterdag speelt ’s-Heerenbroek de uitwedstrijd bij Noord Veluwe Boys. Deze ploeg staat voorlaatste (elfde plek) met zeven punten. ’s-Heerenbroek is terug te vinden op plek acht met 15 punten en heeft maar vier punten minder dan de nummer twee Zalk. Hekkensluiter VV Kampen verloor dinsdag met 0-3 van Zalk en staat zaterdag weer voor een lastige opdracht met een uitwedstrijd bij ’t Harde, de huidige nummer vier in de competitie.

Programma zaterdag 12 maart
Eerste klasse D (13e speelronde)

DOS Kampen - SVZW 15.00 uur
Go-Ahead Kampen - KHC afgelast

Tweede klasse H 13e speelronde)
De Esch - IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D (11e speelronde)
’t Harde - VV Kampen 14.30 uur
Noord Veluwe Boys - ’s-Heerenbroek 14.30 uur
Wilsum - Zalk afgelast

Gerard Meijeringh