IJVV boekt zwaarbevochten zege

LELYSTAD - Door met 1-2 te winnen op bezoek bij Unicum Lelystad bewees IJVV zaterdag nog maar eens te kunnen pieken tegen de sterkste teams uit de tweede klasse. Met die uitslag kreeg de IJsselmuider voetbalploeg  loon naar werken voor zowel de inzet als het druk zetten op de juiste momenten.

Verdedigend stond het bij IJVV prima. Over de hele wedstrijd kon Unicum niet veel meer kansen noteren dan een bal op de paal en een terecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt.

In de eerste helft liet IJVV de tegenstander, die de wind mee had, het spel bepalen. Wel durfde IJVV op de juiste momenten druk te zetten. Met ook een rol voor de backs. Martijn de Kleine leidde in de 38e minuut de 0-1 in. De back veroverde de bal, raakte die kwijt, maar wist met een sliding weer balbezit af te dwingen voor IJVV om vervolgens Lenhard de Velde in stelling te brengen. De Velde trof doel en bracht zijn club op een goed moment aan de leiding.

Door een treffer van Dyllan Lanse, die scoorde uit een vrije trap, kwam Unicum in de 65e minuut op gelijke hoogte. Niet lang daarna wist IJVV echter andermaal op voorsprong te komen dankzij een treffer van Luc Kalter. Het bleek de winnende treffer voor IJVV.

IJVV-trainer Emiel Diender was na afloop trots op zijn hele team. Niettemin lichtte hij er eentje in het bijzonder uit en wel linksback Jamal Arouch. Diender: ¨Jamal is een wat timide jongen die niet opvalt maar tegelijkertijd heel belangrijk is. Zoals wel vaker was hij eigenlijk op geen fout te betrappen. Wat hij laat zien is echt heel knap. Van alle spelers heeft hij dit seizoen ook de meeste speelminuten gemaakt.¨