Goede reeks IJVV doorbroken met ongelukkige verliesbeurt

APELDOORN - IJVV is er zaterdag in de uitwedstrijd tegen AGOVV niet in geslaagd om een vervolg te geven aan de goede reeks wedstrijden van de laatste competitierondes. Dat lag niet zozeer aan het voetbal van de IJsselmuidenaren dat op zich prima was. Een onfortuinlijke strafschop tegen en een werelddoelpunt van de Apeldoorners gooiden het duel echter op de kop.

De formatie van trainer Emiel Diender wist het de thuisclub in de eerste helft lastig te maken met goed lopende aanvallen over met name de rechterflank. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de 40e minuut de bal op de stip ging. Niet alleen was het de vraag of er wel of geen overtreding werd gemaakt door IJVV, maar ook claimden de spelers van IJVV dat de bal over de achterlijn was geweest. De ervaren Steven van Es ging achter de bal staan en schoot de strafschop prima binnen. Net als voor rust kreeg IJVV ook in de tweede helft kansen. Waarvan een bal op de lat en een 1-op-1-situatie met IJVV’er Jonathan van Marle en de keeper van AGOVV de grootste waren. Het was echter Van Es die weer van zich deed spreken, ditmaal met een prachtige lob in de 49 minuut. Die klap kwam IJVV niet meer te boven. IJVV bleef kansen creëren, maar gaf ook ruimte weg. In een van de tegenstoten wist AGOVV een derde treffer te maken. Het doelpunt van Marco Bosz in de slotfase bezegelde de middag voor IJVV.

Diender moest terugdenken aan wedstrijden eerder dit seizoen waarin IJVV soms ook heel aardig speelde maar het eveneens tegenzat. Diender: “Je krijgt een strafschop tegen wat in mijn  ogen geen strafschop is en bij een tweede aanval maakt de tegenstander een wereldgoal. Eigenlijk sta je met 2-0 achter zonder dat je echt een kans hebt weggegeven, hoewel we natuurlijk wel moeten voorkomen dat we in een situatie komen waarin de scheidsrechter de bal op de stip kan leggen.” De trainer weet dat IJVV in de komende wedstrijden goede tegenstanders treft en spreek van fifty fifty wedstrijden. “In de eerste competitiehelft verloren we die. Als we nu weten te winnen is dat een teken dat we progressie hebben geboekt en dat is wat ik wil zien.”