Beter Zalk pakt punt in blessuretijd

EPE – Zalk heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen EZC ’84. Zalk was beter, maar liet teveel kansen liggen. Uiteindelijk mocht de ploeg nog blij zijn met een punt. Hendry Vinke scoorde in blessuretijd. EZC tegen Zalk was een wedstrijd tussen de nummers drie en vijf van de vierde klasse C. Na het verlies tegen ZAC is de titel uit beeld voor Zalk. De ploeg probeert een plek in de nacompetitie af te dwingen, maar zal dan wel moeten klimmen op de ranglijst. Daarom was de treffer van Vinke van groot belang. Zalk kwam in de 27ste minuut op voorsprong uit een counter. Stefan van Ommen legde de bal breed op Simon van Halm. Die werkte de bal ietwat gelukkig binnen. Vlak na rust had Stefan van Ommen Zalk op 0-2 moeten zetten. Hij schoot echter tegen de keeper op. In de omschakeling sloeg EZC vervolgens genadeloos toe. In plaats van 0-2 stond het ineens 1-1. Zalk bleef de betere ploeg, maar wederom waren de gasten niet scherp in de afronding. Zo werd een inzet van Jan Dirk van Pijkeren gepakt door de goalie en nam Stefan van Ommen in kansrijke positie teveel tijd. Wederom bracht de keeper redding en viel enige tijd later de treffer aan de andere kant. De ploeg uit Epe kwam in de 70ste minuut op voorsprong uit een geslaagde uitval. In blessuretijd viel toch nog de terechte gelijkmaker. Na een inzet van William Vos scoorde Hendry Vinke in de rebound. “Er had meer ingezeten”, zei Zalk-trainer Dik Runherd na afloop. “Gezien het veldspel hadden we een overwinning verdiend, maar uiteindelijk mag je nog blij zijn dat je in blessuretijd gelijk maakt.”