Afbeelding
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Knap herstel levert H. van Dieren Set-Up HS 1 winst op.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 02-03-2024 | Uitslag: H. van Dieren Set-Up HS 1 - Sudosa-Desto HS 2 | 3 - 2
IJsselmuiden - Deze zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Sudosa-Desto HS 2 uit Assen op het programma. De laatste thuiswedstrijd op 3 februari had Set-Up gewonnen van Veracles uit Groningen, maar Assen stond een stukje hoger op de ranglijst. Het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.

De eerste set ging van start. Set-Up legde serverend goed druk neer waardoor de mannen van Sudosa-Desto de pass moeilijk aan het net konden krijgen. De service van de Assenaren was ook goed, maar Set-Up had de pass goed onder controle waardoor ze het verschil maakten. Op alle vlakken was Set-Up deze set beter en trok de set ‘zakelijk’ naar zich toe met een stand van 25-16.

De tweede en derde set was het ‘zakelijke volleybal’ helemaal weg. Dit kwam mede door een sterke sprongservice van de heren van Sudosa-Desto. Set-Up kon de pass moeilijk onder controle krijgen waardoor de koppen een beetje gingen hangen. Set 2 eindigde in een stand van 17-25 en set 3 was qua spel vrijwel identiek. Dit resulteerde in wederom een ‘niet om over naar huis te schrijven’ setstand: 14-25.

Coach Bultman wist dat het roer omgegooid moest worden in de vierde set als Set-Up deze wedstrijd alsnog naar zich toe wilde trekken. Met een vernieuwde opstelling kwam er weer nieuwe energie in het team waardoor alles beter ging. Het eigen niveau werd weer gehaald en het publiek werd ook aangezwengeld. Het momentum lag weer aan de kant van Set-Up en toen lieten de IJsselmuidenaren zien dat ze toch echt beter waren deze zaterdag. De pass lag goed, er werd veel verdedigd en ballen werden erin getimmerd, zoals het hoort. Set-Up trok de set naar zich toe met een stand van 25-20.

Beide teams mochten blijven staan, want de beslissende set tot de 15 moest gespeeld gaan worden. Set-Up was weer helemaal in zijn doen en was vastberaden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit werd ook gedaan. Dezelfde lijn als in de voorgaande 4e set werd doorgetrokken en al gauw stonden de IJsselmuidenaren bij de wissel van kant al ver voor. Het lukte de Assenaren niet om er weer bovenop te komen, omdat Set-Up de pass weer goed onder controle had. Ook de laatste set resulteerde in winst voor IJsselmuiden: 15-9.

Set-Up laat met deze 3-2 winst deze tweede seizoenshelft een mooie stijgende lijn zien, die ze graag voort willen zetten.