Volleyballers Reflex nemen revanche tegen SSS met overtuigende 3-1 zege

KAMPEN – De volleyballers van Floorever Reflex hebben zaterdag revanche genomen voor de matige wedstrijd eerder dit jaar tegen SSS. In de Reflex-hal klopte de Kamper ploeg de formatie van de trainers Edward Kamphuis en Jacco Aalbers, die beiden een rijk Reflex-verleden hebben. In de Reflexhal waren de rollen dit keer omgedraaid. Reflex barstte van de energie en het was nu vooral SSS die de fouten maakte. In de eerste set sloeg Reflex halverwege een klein gaatje (16-13), doordat de blokkering van SSS het liet afweten. Daarna speelde Reflex de set goed uit en won de eerste set met 25-21.In de tweede set leek het erop dat Reflex ging doorpakken, met name doordat de thuisploeg veel minder fouten maakte dan SSS. Bij een 9-6 voorsprong was het echter gebeurd. Een plotseling hoge foutenlast noopte coach Henk Hansma tot ingrijpen: eerst een time-out, daarna een wissel op de passer-loperpositie (Jasper Smit voor Julian Hagens). Heel even krabbelde de ploeg op, om uiteindelijk toch flink te kort te komen (18-25).Waar Reflex voor de kerst in zo’n geval de boel niet meer op de rails kreeg, toonde de ploeg nu veerkracht. In de derde set werd de knop gelijk omgezet. Met een sterke blokkering en verdediging stond er al snel een 7-3 voorsprong op het bord. Daarna begon echter de passing bij Reflex te haperen, maar na een time-out kreeg de thuisploeg weer vat op SSS. De Kamper formatie liep uit naar een ruime voorsprong en won met 25-19. In de belangrijke vierde set vochten beide teams hartstochtelijk om setwinst. Het spelniveau was niet erg hoog, maar er werd wel gestreden voor elk punt. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Met 25-23 was het set en match voor Reflex: 3-1. Sandor van Straten haalt uit namens Reflex. Foto: Tennekes