Wilsum verliest in spektakelstuk

WILSUM - Voor Wilsum lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De laatste jaren haalden de oranjehemden steeds de nacompetitie, maar dit toetje is momenteel ver weg. Zaterdag was de individuele klasse van Storica teveel voor een na rust zwak verdedigend Wilsum. Tegen tien man kon de ploeg een 2-2 gelijkspel niet vasthouden. Wilsum verloor met 4-5.

Trainer Bart Ester was na afloop teleurgesteld. Na rust werden opdrachten niet uitgevoerd, met enkele tegentreffers als gevolg. "Het is onvoorstelbaar wat er is gebeurd. Ik ben nog nooit zo emotioneel geweest als vandaag. We hebben de wedstrijd weggegeven", aldus Ester.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor Wilsum. In het eerste half uur maakte de ploeg een goede indruk. Een van de opdrachten was om in de omschakeling toe te slaan en dat lukte in de 17e minuut. Na een succesvolle onderschepping bekroonde Gertjan Sollie een goede aanval met een kopgoal. Storica leek rijp voor de sloop. William Kaminyoge had de 2-0 op zijn schoen, maar hij liep te ver door, waarna zijn schot werd geblokt. In de 30e minuut profiteerde Storica van een misverstand achterin bij Wilsum. Twee minuten later stond het 1-2. Wilsum liet zich verrassen door een diepe bal en kon niet meer corrigeren.

In de 62e minuut kwam Wilsum op gelijke hoogte via Henri van de Wetering. Twaalf minuten later moesten de Zwolse gasten met tien man verder, nadat topscorer Hafid Lahzal zijn tweede gele kaart ontving. Drie minuten later keek Wilsum weer tegen een achterstand aan. Storica kreeg deze treffer in de schoot geworpen. Een verkeerde terugspeelbal van Gert Barneveld werd niet goed verwerkt door keeper Gerhard Bolt. Storica profiteerde: 2-3. Zeven minuten voor tijd bracht Wiljan van Zuthem Wilsum weer langszij via een fraaie uithaal. Wederom ging het vervolgens verkeerd voor Wilsum. In de 85e en 87e minuut profiteerde Storica van foutief verdedigen bij de thuisploeg. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Kaminyoge zorgde nog wel voor 4-5, maar de zege van  Storica kwam niet meer in gevaar.