IJVV doet goede zaken met remise

MARIËNBERG - IJVV heeft zaterdag met een gelijkspel tegen Mariberg toch nog onverwachts goede zaken gedaan. Tegen Mariberg moest het al na 24 minuten met tien man verder na een rode kaart (twee keer geel) voor Gerben Hamer. Met een man minder was 0-0 het maximale resultaat, maar daarmee verspeelde het wel  twee dure punten, zo was de verwachting. In de praktijk liep het echter een punt in op koploper Bergentheim, dat verrassend met 3-2 onderuit ging tegen hekkensluiter Avereest. Ook concurrent CSV '28 kwam niet tot winst en bleef steken op 1-1 tegen SVI.

Na een aftastend begin kreeg de wedstrijd in de 24e minuut een verrassende wending. Gerben Hamer kreeg in korte tijd twee keer geel wegens commentaar op de leiding en kon vertrekken. Trainer Edwin Duim besloot zijn drie aanvallers te laten staan en ging achterin een-op-een spelen. Deze strijdwijze pakte goed uit. Duim: "We moesten laten zien wie de sterkste was in de duels en compact blijven spelen. Dat hebben we goed gedaan. We waren gelijkwaardig aan Mariberg."

Na rust ontstonden er kansen voor de thuisploeg, omdat IJVV genoodzaakt was om achterin ruimte weg te geven. Doelman Leon Klunder, vervanger van de geblesseerde Albert Jan Meuleman, hield zijn ploeg op de been. Aan de andere kant was er een goede kans voor Edwin van den Berg. Het bleef bij 0-0. "We hebben meer dan terecht een punt gepakt. De hele groep verdient een pluim", aldus een tevreden Duim.