Eerste zege KHC

ZEEWOLDE - KHC heeft zaterdag de eerste seizoenszege behaald in de tweede klasse G. De Kampenaren wonnen simpel met 0-3 van Zeewolde. De zege werd overschaduwd door een rode kaart van Damon Nouri.

KHC begon te slap aan de wedstrijd. Dat gaf Zeewolde de kans om al in de 1e minuut gevaarlijk te worden. Na een blunder in de Kamper verdediging werd de bal voorlangs geschoten. In de 8e minuut dook Tom Diender gevaarlijk op voor het doel van Zeewolde, maar in plaats van af te leggen had de KHC'er beter zelf kunnen afwerken. De 0-1 voorsprong  ontstond vier minuten later en was van grote schoonheid. Ibrahim Tüncer scoorde met een mooie boogbal. Even later was Leroy Knol dicht bij de 0-2, maar de keeper bracht redding. Drie minuten voor rust zorgde uitblinker Jonathan van Marle voor de 0-2 door de bal strak in de rechterhoek te schieten.

Ook na rust had KHC weinig te vrezen van Zeewolde. In de 65e minuut was de thuisploeg wel dicht bij de aansluitingstreffer. Keeper Alex Witkamp toonde zijn waarde door in een uiterste poging de bal uit de hoek te ranselen. Tien minuten voor tijd besliste KHC het duel. Invaller Damon Nouri scoorde de 0-3. Even later vervulde Nouri een negatieve hoofdrol. De gepasseerde aanvaller van KHC werd wegens het maken van een slaande beweging door de arbiter met een rode kaart van het veld gestuurd.