Jan Buitenhuis

Go-Ahead tankt zelfvertrouwen met zege

EDE – Na twee gevoelige nederlagen heeft Go-Ahead Kampen zaterdag een overwinning geboekt. Bij DTS Ede werd met 2-3 gewonnen. “We hebben deze wedstrijd goed opgepakt. We houden de druk erop bij Nunspeet. We kunnen alleen maar achtervolgen”, aldus trainer Edwin van Nijen. Het duel tussen SDV Barneveld en Berkum eindigde in 1-1, zodat Go-Ahead weer op een tweede plek staat. Koploper Nunspeet heeft drie punten meer.

Go-Ahead begon sterk aan het duel in Ede. Nadat de keeper van DTS een inzet van Doufikar keerde en Luuc Knul in de rebound in het zijnet schoot, was het in de 6e minuut raak. Uit een voorzet van Nick Bakker kopte Knul raak. Daarna antwoordde DTS met schoten van Ismael Antonio (naast) en Edwin Aben (over). In de 16e minuut kwam Go-Ahead op 0-2. Doufikar verschalkte de keeper met een stiftje. Vlak daarna had Jurrian Zandbergen de 0-3 op zijn schoen, maar de keeper van DTS maakte indruk met een goede redding.

Go-Ahead leek oppermachtig, maar uit het niets kwam DTS terug. Anouar Tmim scoorde via een afstandsschot. Daarna zakte Go-Ahead weg. Het spel oogde rommelig en de ploeg liet zich naar achteren dringen. Ruim tien minuten na de aansluitingstreffer scoorde DTS opnieuw via Mohammed Laukili. Verdedigend zag Go-Ahead er bij deze treffer niet goed uit. Vlak voor rust kwam Go-Ahead toch weer op voorsprong. Jeroen van den Bosch schoot binnen na een goede voorbereidende actie van Arjan Wiegers.

Na rust kregen beide ploegen kansen. De keeper van DTS voorkwam dat Doufikar de 2-4 maakte. Tien minuten later haalde Knul ineens uit. De kruising voorkwam een fraaie treffer. Aan de andere kant was Go-Ahead-keeper Tim Noordman een sta-in-de-weg voor DTS. In de 72ste minuut liet Doufikar een grote kans onbenut. Ruim tien minuten later werd een kopbal van André Timmerman van de lijn gehaald. In de slotfase zette DTS aan. Tim Noordman voorkwam de gelijkmaker van DTS, zodat Go-Ahead nog steeds in het spoor blijft van koploper Nunspeet.