Afbeelding

Aart Schreuder brengt Zalk de zege tegen ’s-Heerenbroek

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK – Zalk heeft zaterdag de derby tegen ’s-Heerenbroek met 0-1 gewonnen. Aart Schreuder was wederom goud waard voor Zalk. Een week eerder maakte hij nog drie treffers tegen Zwolsche Boys. Zaterdag was hij weer matchwinner voor de ploeg van trainer Jan Hooisma.

In de 55ste minuut was Schreuder beslissend. Sander Wennemers werkte de bal niet goed weg. Het gaf Schreuder de gelegenheid om eens lekker uit te halen. “De bal vloog snoeihard in de bovenhoek”, aldus Zalk-trainer Jan Hooisma, die sprak van een terechte overwinning. “Wij hadden het betere van het spel. ’s-Heerenbroek heeft een aantal gevaarlijke jongens. Die hebben wij goed kunnen uitschakelen. Ik ben heel blij met wat we konden laten zien. We strijden nergens meer voor. Toch zijn we scherp gebleven. We hadden het benul om er nog wat van te maken.”

Zijn collega Anton Visscher was niet tevreden. Voor rust hadden bepaalde situaties kunnen uitmonden in kansen. “Maar sommige spelers waren te individualistisch ingesteld. In de tweede helft hebben we helemaal niets gecreëerd.” Visscher vond zijn ploeg mat spelen. “Vrijdagavond hebben we nog getraind. Toen zag het er goed uit en denk je: ‘We gaan ervoor’. Wij wilden graag boven Zalk eindigen, maar dat heb ik niet teruggezien. We waren niet fel genoeg. Er zat geen vuur in”, aldus Visscher, die het volgend seizoen moet stellen zonder Jonno Pruim. Hij maakt de overstap naar DOS Kampen. Visscher gunt hem deze overgang. “Maar ik denk dat hij beter nog een jaar bij ’s-Heerenbroek had kunnen blijven. Dan had hij meer bagage gehad.”

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40