Afbeelding

Isala VB-atleten presteren goed op nationale Special Olympics

Sport

NIJMEGEN - De VB-atleten van AV Isala’96 hebben diverse prijzen gepakt bij de Special Olympics in Nijmegen. Zo’n tweeduizend mensen deden mee aan dit tweejaarlijkse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Rick Bastiaan wist in zijn groep op zowel de 100 als 200 meter brons te pakken en liep beide afstanden in een persoonlijk recordtijd. Matthijs Bos behaalde brons bij het hoogspringen. In een zinderende strijd op de 1500 meter snelde hij in recordtijd naar goud. Martijn van Vianen won de 100 meter in een persoonlijk recordtijd en bij het verspringen verdiende hij eveneens goud.

Wijnold Dorgelo en Luke Tennekes troffen elkaar op de 100 meter en bij het verspringen. Ze stegen beide boven zichzelf uit door op beide disciplines persoonlijke records neer te zetten. Op 200 meter was Tennekes ook snel, maar hij werd gediskwalificeerd wegens het overschrijden van de lijn. Het slotnummer was voor Wijnold. Hij maakte er een spannende wedstrijd van en haalde maar liefst 13 seconden van zijn PR af. Tot zijn teleurstelling werd hij in de laatste meter nog gepasseerd door een loper en werd hij tweede.

Begeleiders en atleten kijken terug op een prachtig weekend. Zelfs een enkele regenbui kon de sportieve en gemoedelijke sfeer niet bederven.

Afbeelding
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 mei, 12:13
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 mei, 12:11
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 17 mei, 10:02

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.