Tennekes

Gretig ’s-Heerenbroek behaalt eerste zege

’S-HEERENBROEK – In de eerste twee competitiewedstrijden kampte ’s-Heerenbroek met een gebrek aan scorend vermogen. Dat was zaterdag geen item. Tegen het povere Storica werd vijf keer gescoord. De 5-2 zege was meer dan welkom. “Ik ben hier heel blij mee”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Anton Visscher.

Voor de teambespreking had trainer Visscher twee zinnen op een A3’tje geschreven. ‘Beloon je elftal’. ‘Beloon jezelf’. Dat hadden de spelers goed in de oren geknoopt.

’s-Heerenbroek begon gretig en kletste er gelijk op. Storica kwam nauwelijks in het stuk voor. Dat leidde in de helft tot een 2-0 voorsprong. In de 23ste minuut scoorde Gert Kwakkel. Vijf minuten later maakte Wim Kwakkel er 2-0 van. Toch liet ’s-Heerenbroek Storica weer in de wedstrijd komen. Niet goed ingrijpen van Sander Pelgrom leidde tot de 2-1.

Vlak na rust ontsnapte ’s-Heerenbroek aan de 2-2. Even later (48ste minuut) zorgde William Dekker voor 3-1. Wederom kwam Storica terug, waarbij Pelgrom weer een negatieve hoofdrol vertolkte. De verdediger greep niet goed in, waarna Wiljen van Ittersum probeerde te herstellen. Deze corrigerende actie leverde Storica een strafschop op, die werd benut.

’s-Heerenbroek gaf de wedstrijd echter niet uit handen. In de 69ste minuut kopte Martin van Ittersum fraai raak uit een corner. Drie minuten later bepaalde Willard Visscher de eindstand op 5-2.