Zalk onderuit tegen Reaal Dronten

ZALK – In eigen huis heeft Zalk zaterdag met 0-3 verloren van Reaal Dronten. Een ruime zege voor de Drontenaren, maar toch hadden de bezoekers het met name in de eerste helft erg lastig.

Zalk moest het doen zonder Aart Schreuder en Jorik Schuur, zodat trainer Gerrit Hamer flink moest improviseren. Zalk trof met Reaal Dronten een lastige tegenstander. De ploeg scoorde in zes wedstrijden maar liefst 33 treffers en toonde zich levensgevaarlijk in de omschakeling.

Het begin deed het ergste vrezen voor de thuisploeg. Al in de 2e minuut kwam Zalk op achterstand. Reaal Dronten profiteerde van een communicatiefout tussen keeper Berry Wagterveld en verdediger Gertjan Klein. Daarna pakte Zalk het goed op. De ploeg creëerde verschillende goede kansen, maar het net werd niet gevonden. Michel Hamer had pech dat zijn vrije trap eindigde tegen de binnenkant van de paal. “We hadden bij rust met 4-2 voor moeten staan, maar je gaat met een 0-1 achterstand de rust in. Zonde, want voetballend waren we de betere ploeg", aldus trainer Hamer. Tegenvaller voor Zalk in de eerste helft was ook het uitvallen van Stephan van Ommen, waardoor trainer Hamer nog meer moest improviseren.

Na rust had Zalk niet meer de overhand en bleven echte grote kansen voor de ploeg uit. Tien minuten voor tijd leidde een inschattingsfout van Zalk-keeper Wagterveld tot de 0-2. Vervolgens viel ook nog de 0-3. Volgens Hamer was er sprake van een geflatteerde nederlaag. “Maar je moet ook realistisch zijn. Als je zelf de doelpunten niet maakt, heb je ook geen recht van spreken.”