IJVV wint weer

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag de derde achtereenvolgende zege geboekt. Dit keer werd met 4-1 gewonnen van Hellendoorn. “Het was heel belangrijk om drie punten te behalen. Dat is gelukt”, aldus IJVV-trainer Brugt Bergsma.

Voor het duel tegen Hellendoorn had trainer Bergsma weer gesleuteld aan de opstelling. Lenhard de Velde fungeerde als spits. Martijn de Kleine acteerde als rechtsbuiten. "Dat pakte goed uit", was de mening van Bergsma.

IJVV kwam in dit duel wel op achterstand. In de 29ste minuut scoorde Stefan Tuink. Een onnodige achterstand, want de ploeg uit IJsselmuiden liet daarvoor enkele goede kansen onbenut. Vijf minuten na de 0-1 herstelde IJVV de schade. Chiel Buikema benutte een strafschop, nadat een speler van Hellendoorn de bal tegen zijn hand kreeg.

Na rust liep een oppermachtig IJVV uit naar 4-1 via Lenhard de Velde, Siebren Visscher en Tim Roeland. In het tweede bedrijf bleef een zeer pover Hellendoorn een afstraffing bespaard.