Afbeelding

VANAVOND: Jaap Spaargaren Toernooi

· leestijd 1 minuut Sport

O&O organiseert het Jaap Spaargaren Toernooi

Vanavond vindt het jaarlijkse snelschaaktoernooi bij schaakclub O&O, om het jaar feestelijk mee af te sluiten, wederom plaats in Grand Café de MajesteitHet Jaap Spaargaren Toernooi heeft al een jarenlange traditie

Schakers uit de wijde regio komen af op dit gezellige toernooi.

De sterkte van de schakers varieert altijd enorm. De winnaar gaat met de eeuwige roem en de wisselbeker naar huis. Maar het gaat in eerste instantie om de gezelligheid. Daarom worden ook huis- tuin- en keukenschakers van harte uitgenodigd deel te nemen.

  • Inschrijven gebeurt vooraf via oefeningenontspanning@hotmail.com , dit is omdat er een maximum van 40 deelnemers is. Woensdagochtend stond/staat de teller op 34.
  • Aanmelden aan de zaal kan vanaf 19:15 uur. Het toernooi start om 20:00 uur.
  • Inschrijfgeld is 5 euro per persoon.
  • Omstreeks twaalf uur (00:00 uur) is het schaken klaar en volgt de prijstreiking snel daarna.
  • Het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij.
  • Er wordt gespeeld volgens het Amsterdams Systeem, dat wil zo veel zeggen dat er eerst 3 voorrondes zijn van steeds 3 partijen. Na iedere voorronde wordt er een balans opgemaakt om te zien tegen wie je speelt in de volgende ronde. Na 3 voorrondes worden er finale poules van 8 (of iets minder) schakers gemaakt en wordt er om de prijzen geschaakt.
  • Prijzen! Naast de wisselbeker en de eeuwige roem zijn dit in ieder geval prijzen in natura, denk dan aan wijn, bier, worst en chocola.

Kijk op:
http://kampenschaakt.nl/Jaap_spaargaren_toernooi/Jaap_Spaargaren_Toernooi.html voor alle informtie, inclusief een lijst met reeds ingeschreven en dus aangemelde schakers.

Tot ziens in de Majesteit (aan de Plantage, rechts van de bioscoop), met vriendelijke schaakgroet voorzitter Hans Spoelstra en toernooi coördinator Jan Kleijer.
e-mail: oefeningenontspanning@hotmail.com
telefoon: 0628124079