Afbeelding
Tennekes

Rick Heldoorn verrassende winnaar Oudejaarsloop

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Rick Heldoorn is zaterdag de verrassende winnaar geworden van de Papegaaij & Tegelaar Oudejaarsloop. De geboren Kampenaar, sinds enkele jaren woonachtig in Amsterdam, won de 35ste editie van het traditionele hardloopevenement van AV Isala ’96 met overmacht.

Rick Heldoorn begon om 11.00 uur aan zijn halve marathon. Toen had hij nooit kunnen denken dat hij 1 uur, 20 minuten en 17 seconden later als winnaar over de streep zou komen. “Dat had ik niet verwacht en de tijd verbaast me ook. Dit is geen snel parcours, maar het is wel mijn snelste tijd ooit.”

Heldoorn is nooit verbonden geweest aan een atletiekvereniging en heeft een voetbalachtergrond. Bij DOS Kampen schurkte hij tegen het eerste team aan. Vervolgens betekende een kruisbandblessure het einde van zijn periode als voetballer. “Toen heb ik wat anders gezocht en ben ik me gaan toeleggen op hardlopen en triathlons. Ik werk nu toe naar de 1/8ste triathlon in IJsselmuiden, die in april volgend jaar plaats vindt.” Wat betreft het hardlopen is hij ook zoek naar nieuwe uitdagingen. “Mijn doel was vandaag om onder de 1.25 te lopen. Dan zou ik me inschrijven voor de marathon van Rotterdam. Dat ga ik dus vanavond doen. Mijn doel is om een marathon onder de drie uur te lopen.”

Achter Heldoorn was het even wachten op de nummer twee. Robert Reitsema van AV Isala ’96 kwam als tweede over de streep in een tijd van 1.26.09. Bij de vrouwen ging de winst weer naar Jacqueline Rustidge. Zij liep de halve marathon in 1.32.37. Het was de zevende keer dat ze de Oudejaarsloop bij de vrouwen op haar naam schreef. De al jarenlang succesvolle Kamperse, waar geen sleet op lijkt te zitten, had het wederom goed naar de zin bij haar thuisloop. “Het is genieten, heel blijven en lekker blijven lopen. De Oudejaarsloop is voor mij traditie met vele bekenden.” In 2017 staat bij Rustidge het genieten van de hardloopsport voorop met het lopen van enkele bijzondere marathons in het buitenland.

Achter Rustidge eindigde Marietje Bolle uit Emmeloor zaterdag als tweede in 1.39.40.