Zalk verliest in slotfase

ZALK – Zalk en CSV ’28 maakten er zaterdag een waar spektakelstuk van met maar liefst negen treffers. Met voor Zalk een vervelende afloop. Vlak voor tijd maakte CSV’28 de winnende treffer. Daarna was de thuisploeg nog dicht bij een gelijkspel, maar een poging van Berry Wagterveld eindigde tegen de lat.

CSV ’28 is een ploeg met veel voetballend vermogen. Reden voor Zalk-trainer Gerrit Hamer om de tactiek aan te passen. “Wij wisten dat CSV voetballend een maatje te groot is. Daarom hebben we compact gespeeld.” In de omschakeling probeerde Zalk CSV te verrassen en dat lukte behoorlijk. Hamer kon geen beroep doen op Simon van Halm. Daarom trad Maurice Hofstra in de spits aan.

Zalk kwam in dit aantrekkelijke duel op achterstand, maar de ploeg boog deze negatieve marge al snel om in een voorsprong van 2-1 via treffers van Gerben Hamer en Sander Vinke. Nadat de Zwollenaren langszij kwamen, zorgde Aart Schreuder ervoor dat Zalk ging rusten met een 3-2 voorsprong.

Ruim tien minuten na rust scoorde CSV de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later keek Zalk tegen een 3-4 achterstand aan. De Zwolse bezoekers scoorden uit een strafschop. Zuur voor Zalk, aangezien Sander Vinke even eerder de lat raakte. In de 80ste minuut scoorde Michel Hamer de 4-4. Het leek genoeg voor een punt, maar in de slotfase ging het toch nog fout voor Zalk. Een voorzet werd ongelukkig aangeraakt door een speler van Zalk. De bal kwam voor de voeten van een speler van CSV , die vervolgens gretig profiteerde.

Gerrit Hamer was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar baalde van de nederlaag. “Ik had de jongens een gelijkspel gegund. Ze hadden een fantastische wedstrijdmentaliteit. Gezien de kansen en het wedstrijdbeeld was een gelijkspel ook terecht geweest”, was de conclusie van Hamer.