Jan Buitenhuis

Go-Ahead Kampen moeizaam langs laagvlieger

KAMPEN – Go-Ahead Kampen had zaterdag alle moeite met laagvlieger Hulzense Boys. In blessuretijd kreeg de Kamper ploeg de 2-2 om de oren en leek het uit te draaien op een voor Go-Ahead teleurstellend gelijkspel. Toch greep Go-Ahead nog de winst via de strafschopstip.

Go-Ahead acteerde in de eerste helft ondermaats. “We hadden moeite in balbezit. De wil was er wel, maar we waren onnauwkeurig”, zag trainer Edwin van Nijen. In de 20ste minuut nam Hulzenze Boys een voorsprong. Een lange bal werd onderschept door Hulzense Boys. De veldverdeling was niet goed bij Go-Ahead en de bezoekers profiteerden. Martijn Rohaan schoot tegendraads raak. Elf minuten later ontsnapte Go-Ahead aan de 0-2. Menno Kamphuis slaagde er vijf meter voor het doel niet in om keeper Tim Noorman te verschalken. Vlak voor rust was Go-Ahead eindelijk eens gevaarlijk. Een schot van Arjan Wiegers door de keeper gekeerd met zijn voet.

In de tweede helft zat er veel meer drive in het spel van Go-Ahead. Toch was de eerste kans voor Hulzense Boys. Keeper Noordman voorkwam op knappe wijze een treffer. In de 51ste minuut kwam Go-Ahead langszij. Jurrian Zandbergen werd onderuit getrokken in de zestien. De spits schoot de strafschop zelf binnen. Vier minuten later liet Leroy Knol een goede kans liggen. Even later kopte Zandbergen over. In de 83ste minuut viel dan toch de 2-1. De goalie van Hulzense Boys kreeg een schot van Zandbergen niet onder controle. Luuc Knul was vervolgens attent in de rebound.

Go-Ahead leek de zege binnen te slepen, maar kreeg in de blessuretijd een fikse domper te verwerken. Na ongelukkig balverlies scoorde Hulzense Boys de 2-2. Toch ging Go-Ahead er met de winst vandoor. Na een handsbal bij Hulzense Boys kon Jurrian Zandbergen weer aanleggen vanaf elf meter. Ook dit keer faalde hij niet: 3-2.

“We hebben drie punten en moeten deze wedstrijd snel vergeten. Met deze overwinning nemen we wat afstand van de onderste regionen. We moeten daar zo snel mogelijk weg zien te komen”, aldus Van Nijen.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer.
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40