Zalk komt sneu weg in Dronten

DRONTEN - Zalk speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd bij Reaal Dronten, maar stond na afloop wel met lege handen. De Drontenaren, derde op de ranglijst, wonnen met 4-3.

Op een hobbelig veld waren de eerste tien minuten voor de thuisploeg. Net toen Zalk wat beter in de wedstrijd kwam, scoorde Reaal Dronten (13e minuut). Drie minuten later kopte Aart Schreuder de gelijkmaker tegen de touwen uit een vrije trap van Michel Hamer. Daarna was de wedstrijd in balans. Op het middenvelder werden mooie duels uitgevochten. Vlak voor rust kwam Reaal Dronten vanuit het niets op 2-1.

Ook in de tweede helft had Reaal Dronten het zeer lastig tegen Zalk. Na een uur spelen maakte Reaal Dronten de 3-1 na een misverstand bij Zalk. De bezoekers bleven goed doorgaan. In de 65ste minuut werd Zalk beloond. Henry Vinke was de doelpuntenmaker. Vervolgens kreeg Zalk kansen. Simon Fillius, die zijn debuut in de basis maakte, was dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Vlak daarna speelde Jeremy van Dijk te zacht terug. Keeper Coster probeerde de boel nog te redden, maar maakte een overtreding. De toegekende strafschop werd door Reaal Dronten benut. In de 88ste minuut kwam Zalk terug tot 4-3 via een intikker van Simon van Halm. Zalk kreeg daarna nog kansen op de gelijkmaker, maar Reaal Dronten behield de voorsprong. "Ik heb de jongens gecomplimenteerd voor het spel, maar wij hebben Reaal Dronten bij de derde en vierde goal in het zadel geholpen. De jongens hebben zich uit de naad gewerkt en goed voetbal laten zien op een slecht veld", aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.