Tennekes

IJVV voorkomt met moeite nieuw puntenverlies

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zich zaterdag met moeite kunnen ontdoen van Hulzense Boys (2-1). In de 84ste minuut tekende spits Özhan Kardag voor de winnende treffer.

Bij IJVV maakte A-junior Jan Koster zijn debuut. Volgens IJVV-trainer Eduard Lindeboom deed hij dat ‘verdienstelijk’. IJVV had het moeilijk tegen Hulzense Boys. In het eerste kwartier was IJVV de betere ploeg. Daarna verloor IJVV de grip op het middenveld en liep de ploeg uit IJsselmuiden achter de feiten aan.

Nadat IJVV-doelman Jasper Fix een treffer van de bezoekers wist te voorkomen, was het even later wel raak voor de bezoekers via een benutte strafschop. Tot de rust bleef Hulzense Boys de betere ploeg.

In de rust bracht IJVV-trainer Eduard Lindeboom Hicham Ziyech voor Koster. “Hij had niet twee keer getraind en begon volgens afspraak op de bank”, aldus Lindeboom. IJVV had in de tweede helft meer grip, maar aan beide kanten was er gevaar. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds meer een slijtageslag.

In de 58ste minuut kwam Hulzense Boys goed weg. Uit een vrije trap raakte Lenhard de Velde de lat. Even later was de goed spelende Siebren Visscher gevaarlijk. De keeper van Hulzense Boys bracht redding. In de 65ste minuut verdween een boogbal van Ziyech net naast het doel. Even later kwam de 1-1 wel op het bord. Kardag leverde een voorzet af. Pruim nam de bal aan en schoot raak. In de 84ste minuut zorgde Kardag dat IJVV er ook nog met de winst vandoor ging. Uit een voorzet van Ziyech kopte hij tegendraads raak. Daarna kwam de overwinning van IJVV niet meer in gevaar.

“Op basis van de tweede helft was de overwinning wel terecht, maar het ging wel moeizaam. Het moest uiteindelijk uit onze tenen komen”, aldus de IJVV-trainer.